NEWS
Ljeto u Funtani

11. međunarodno violončelističko natjecanje «Antonio Janigro» od 20. do 25. listopada u Poreču

17.10.2016. 09:48; ; Početna / Obavijesti / 11. međunarodno violončelističko natjecanje «Antonio Janigro» od 20. do 25. listopada u Poreču
2016-10-17_09h47_33

Umjetnička škola Poreč i Pučko otvoreno učilište Poreč u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb po deveti je put domaćin jedinstvenog međunarodnog natjecanja violončelista Antonio Janigro na kojem će nastupati 77 natjecatelja iz 15 zemalja svijeta: Hrvatske, Italije, Južne Koreje, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Švedske, Albanije, Srbije, Turske, Rumunjske, Austrije, Španjolske i SAD-a. Natjecanje su omogućili: Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Zagreb te brojni sponzori i donatori, naši sugrađani, koji su prepoznali i podržali vrijednost ove kulturne manifestacije koja će zasigurno obogatiti našu svakidašnjicu.

Svečano otvaranje i koncert održat će se u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, u četvrtak,  20. listopada 2016. u 19,30 sati. Nastupat će Meehae Ryo, violončelo, Južna Koreja  i Zagrebački solisti, ulaz slobodan i svi su dobrodošli. Ekskluzivni koncert poklon je našim građanima, sugrađanima i gostima.

Od petka, 21. listopada do utorka, 25. listopada 2016. u prostorijama Umjetničke škole Poreč i Pučkog otvorenog učilišta Poreč  bit će natjecanje u 6 kategorija gdje će nastupati mladi virtuozi na violončelu iz raznih krajeva svijeta, a po završetku svake kategorije članovi međunarodnog ocjenjivačkog suda, renomirani glazbenici, imat će s kandidatima radionice i po tome je ovo natjecanje jedinstveno u svijetu. Završni koncert najboljih nagrađenih natjecatelja bit će u Kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u utorak, 25. listopada 2016. u 19,30 sati. Ono što isto ovo natjecanje čini posebnim je da će čitavo natjecanje biti praćeno „live streamingom“, dakle moći će se pratiti putem interneta iz raznih krajeva svijeta, ali naravno pozivamo sve koji su u mogućnosti da uživaju u umjetnosti sviranja na violončelu u živo da dođu i prate natjecanje i koncerte. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete Natjecanju i koncertima, te kasnije izvijestite javnost.

Srdačan pozdrav,

Ravnateljica

Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Raspored natjecanja
20. listopada 2016.
Svečano otvaranje natjecanja i koncert u Eufrazijevoj bazilici

21. listopada 2016.
Predkategorija, I. i II. kategorija (probe, natjecanje) i probe za III. kategoriju

22. listopada 2016.
III. i IV. kategorija (probe, natjecanje)

23. listopada 2016.
V. kategorija (probe, natjecanje) i probe za VI. kategoriju

24. listopada 2016.
Prvi krug VI. kategorije (probe, natjecanje)

25. listopada 2016.
Finale VI. kategorije (probe, natjecanje) i završni koncert laureata

Otvaranje 11. međunarodnog violončelističkog natjecanja ‘Antonio Janigro’ i koncert violončelistice Meehae Ryo i Zagrebačkih solista održat će se 20. listopada 2016. u 19.30 sati u Eufrazijevoj bazilici.

Natjecatelji su dužni registrirati se u Uredu natjecanja u Umjetničkoj školi Poreč najkasnije dan prije početka njihove kategorije.

Detaljan raspored natjecanja bit će objavljen u školi i osobno uručen natjecateljima prilikom registracije.

Organizator zadržava pravo izmjene rasporeda. Natjecatelji su dužni biti na raspolaganju i spremni za nastup sat vremena prije i poslije prvotnog termina.

O festivalu

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email