NEWS

USPRKOS LOŠEM VREMENU SVE JE SPREMNO ZA OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017

BG4T (1)
12.09.2017. 17:39; ; Početna / Lifestyle / Zabava / USPRKOS LOŠEM VREMENU SVE JE SPREMNO ZA OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017

U Poreču se očekuje preko 300 sudionika na 3. međunarodnom kvalifikacijskom turniru u lovu na veliku rivu – Zbog najavljene kiše, dugo očekivani Tunalicious Street Food Festival odgađa se na sljedeći tjedan

Usprkos višednevnoj kiši, u srijedu od 13.rujna počinje četverodnevna sportska manifestacija OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017, 3. izdanje međunarodnog kvalifikacijskog turnira u Big Game Fishingu koje je ujedno i najveće natjecanje ove vrste u Hrvatskoj i regiji. U srijedu se očekuje preko 300 članova posade iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Norveške, Rusije i drugih europskih zemalja, koji će na 70-ak brodova u četvrtak u 8 sati ujutro otvoriti 1. natjecateljski dan.

Samo natjecanje bit će otvoreno na svečanoj ceremoniji u srijedu u 19.30 na porečkoj rivi gdje će se podijeliti startni brojevi i predstaviti sve natjecateljske ekipe.

OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017 kvalifikacijski je turnir za svjetsko prvenstvo koje će se održati u travnju 2018. godine u Queposu u Kostariki. Ova velika sportska manifestacija svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u lov na veliku ribu, čime se Poreč pozicionira kao jedna od najboljih svjetskih ribolovnih destinacija na karti Big Game Fishinga. Ukoliko to vremenske prilike dozvole, svakog dana natjecanja od 14. do 16.rujna timovi imaju pravo loviti do 17 sati, tj. 16 sati zadnjeg dana natjecanja, kada se, po pravilima natjecanja, udice moraju izvaditi iz mora. Nakon toga slijedi povratak u luku gdje okupljeni mogu pratiti vaganje ulova od 21.30 sati, ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvolili. Održavanje natjecanja u petak i subotu upitno je zbog loše prognoze. No ukoliko to uvjeti na moru dopuste, u petak će se održati vaganje ribe na rivi u 21:30 sati, ali se zabavni program na otvorenom otkazuje. Loše je vrijeme najavljeno i za završni dan, u subotu 16.9., zbog čega se također otkazuje zabavni program. Ukoliko proglašenje pobjednika i podjelu nagrada ne bude moguće održati na rivi, ono se premješta u Grand Hotel Palazzo. Planirani zabavni program koji je na rivi trebao pratiti vaganje tune, održat će se sljedeći tjedan od 21. do 23. rujna, koji je rezerviran za nove termine Tunaliciousa.

 

Tunalicious Street Food Festival koji je 14. i 15. rujna trebao pratiti zabavne programe natjecanja, odgađa se na čak tri dana tijekom sljedećeg tjedna – od 21. do 23. rujna. Na ovaj način gastronomi i ljubitelji delicija sa svježom tunom, zbog kišnog vremena neće ostati zakinuti, već će u njima imati priliku uživati čak tri dana umjesto ranije planirana dva. Za sljedeći je tjedan u četvrtak 21. rujna prebačen i veliki koncert Gibonnija na porečkoj rivi  kojim se zatvara ovogodišnji festival Poreč Open Air.

Tuna Restaurant Week u jedanaest porečkih restorana aktualan je od 9. rujna do čak 23. rujna, dok će se Tuna Fine&Dine održati prema planu 14.rujna u restoranu Spinnaker uz poznate eno-gastro goste, chefa Nenada Kukurina i vinara Ivana Damjanića.
Za ovaj poseban gastronomski doživljaj potrebna je rezervacija na mail adresu [email protected] ili na broj +385 52 400 804.

Print Friendly, PDF & Email