NEWS

1. nagrada za Hanu Gubić iz Umjetničke škole Poreč

Hana-Anthony-Aleksandra
27.02.2018. 11:30; Učitavanja: 389; Početna / Kultura / 1. nagrada za Hanu Gubić iz Umjetničke škole Poreč

            U glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ u Zadru 22. veljače 2018. godine održano je 56. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini gudača. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za discipline violončelo, violinu i violu činili su predsjednik Mihovil Karuza i članovi Bernarda Debuš Redžić, Dalibor Crnogorac, Mauro Šestan i Nikša Bobetko. Na natjecanju u navedenim disciplinama natjecali su se učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola iz raznih glazbenih škola u regiji jug: Rijeke, Pule, Poreča, Zadra, Splita, Makarske, Šibenika i Dubrovnika.

Umjetničku školu Poreč predstavila je Hana Gubić učenica 3. razreda violončela u klasi učitelja Anthonya Havelke. Hana se natjecala u I. kategoriji violončela. Hanu je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica profesorica klavira Aleksandra Orbanić i veliko joj hvala.

Hana Gubić svojim je izvrsnim nastupom koji je bio najbolji do sada upravo na natjecanju osvojila I. nagradu s ukupno 95 bodova. Hana je osvajanjem 1. nagrade na Regionalnom natjecanju stekla pravo natjecanja na Državnom natjecanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koje će se održati od 17. do 24. ožujka 2018. Hani predstoji još tri tjedna intenzivnih priprema, posebno što treba pripremiti i novi dio programa za nastup na Državnom natjecanju. Hana Gubić svojim je sjajnim nastupom postigla najbolji uspjeh u povijesti porečke glazbene škole u disciplini violončelo. Hana Gubić prva je učenica koja će se natjecati na Državnom natjecanju i jedina predstavnica Poreča i Istarske županije. Uspjeh Hane, učitelja Havelke i korepetitorice Orbanić veliko su priznanje za razvoj gudačeg odjela i poticaj za daljnji rad. Izuzetno smo ponosni na nastup Hane Gubić na Državnom natjecanju i osvojenu 1. nagradu tim više što tek treću godinu svira violončelo i tek joj je deset godina.

U intenzivnim pripremama Hana Gubić izuzetno je napredovala što je pokazala na svim koncertima na kojima je nastupala, a posebno na natjecanju. Nagrada je tim više dragocjena jer je Hani ovo bilo prvo natjecanje. Posebno su svi pohvalili njezino muziciranje i umjetnički dojam kojim se posebno isticala.

Naravno, ovakav uspjeh rezultat je velikog rada i iznimne podrške divnih roditelja, svih učitelja i ravnateljice Osnovne škole Poreč. Ovim putem od srca se svima zahvaljujemo uz iskrene čestitke!

Jako, jako smo ponosni na našu violončelisticu Hanu Gubić!

            Bravo i čestitke Hani, učitelju Anthonyu, korepetitorici Orbanić i roditeljima! Od srca želimo puno uspjeha u pripremama i nastupu na Državnom natjecanju u Zagrebu!                                                                       

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email