NEWS

Lučka uprava Poreč dobila sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji-uređenju 𝐥𝐮𝐤𝐞 𝐅𝐮𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚

19.03.2024. 19:20; ; Početna / Gospodarstvo / Lučka uprava Poreč dobila sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji-uređenju 𝐥𝐮𝐤𝐞 𝐅𝐮𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚
417544957_952106506917974_590998915977895569_n

Uručeni ugovori za sufinanciranje 26 projekata izgradnje i sanacije lučke infrastrukture i pomorskog dobra u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji

Ugovori i sporazumi za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet te sporazumi za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi na području Primorsko – goranske i Istarske županije uručeni ponedjeljak, 18. ožujka u prostorijama Grada Crikvenice.

Ugovore ukupne vrijednsti 5.724.500,00 eura za Primorsko – goransku i Istarsku županiju uručio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je ovom prilikom izjavio kako je posljednjih godina pokrenuta renesansa na hrvatskoj obali, uz udružena nacionalna i europska sredstva te kako navedeni ciklus ulaganja u luke i pomorsko dobro iznosi oko 400 milijuna eura.

* „Ono što je dobro je i to da smo pred objavom poziva za nove projekte koji će se sufinancirati iz EU sredstava, a sam poziv bit će vrijedan više od 100 milijuna eura. Time ovaj investicijski ciklus nastavljamo i dalje, što kroz novu omotnicu što kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.“, rekao je Butković te dodao da ga to kao ministra veseli jer je u 7-8 godina napravljeno puno za ulaganja u luke, ne samo u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji nego na razini cijele država.“ Dakle, i ova današnja sredstva nastavak su svega onoga što radimo dobro za pomorsko dobro i obnovu lučke infrastrukture.“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Butković.

* Riječ je o sredstvima koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava i dodjeljuje iz Proračuna – županijskim lučkim upravama za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, a gradovima i općinama za projekte sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. U ovoj su godini dodijeljena sredstva u iznosu od 14,7 milijuna eura za projekte na području svih sedam obalno – otočnih županija.

Projekti u Istarskoj županiji

Za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2024. godini sredstva su dobile
* 1. Lučka uprava Pula za izvođenje radova na „Rekonstrukcija obale Molo Carbone“,
* 2. Lučka uprava Rabac za izvođenje radova na „Ugradnja ormarića za struju i vodu“,
* 𝟑. 𝐋𝐮𝐜̌𝐤𝐚 𝐮𝐩𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐞𝐜̌ 𝐳𝐚 𝐢𝐳𝐯𝐨đ𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐧𝐚 „𝐑𝐞𝐤𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐤𝐜𝐢𝐣𝐚 – 𝐮𝐫𝐞đ𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐥𝐮𝐤𝐞 𝐅𝐮𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚“,
* 4. Lučka uprava Umag-Novigrad za izvođenje radova na “Rekonstrukcija i uređenje luke Novigrad – Mandrač“.

* Sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2024. godini dobili su Grad Vodnjan za „Uređenje plaže “Martulina”, u Peroju s rekonstrukcijom postojećih molova“ te Općina Kršan za „Sanacija pokosa na šetnici u Plomin Luci – I. faza“.

Radio Centar

 

Print Friendly, PDF & Email