NEWS

🌿📚 Šuma – Mjesto Učenja 📚🌿

434970012_831393849019126_8642635255735723920_n
08.04.2024. 14:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / 🌿📚 Šuma – Mjesto Učenja 📚🌿
Tijekom proteklog vikenda šuma Kontija je za mlade Crvenog križa bila inspirativno okruženje za učenje. U prirodi šume, u Znanstveno edukacijskom centru Kontija, ekipe mladih i pomladaka Crvenog Križa Buzet, Labin i Rovinj pripremale su se za međužupanijsko natjecanje u pružanju prve pomoći.
 
Ekipe iz Buzeta, Labina i Rovinja, zajedno sa svojim mentorima, vježbale su i usavršavale svoje znanje iz humanih vrednota, teorijsko i praktično znanje iz prve pomoći. Uz podršku educiranih volontera iz medicinske struke, subota je protekla u intenzivnom radnom ozračju učenja praktične primjene prve pomoći na radilištima, uz realistične prikaze ozljeda. Zahvaljujući njihovom angažmanu, sudionici su stekli vrijedno iskustvo koje će im biti od neprocjenjive važnosti na nadolazećem međužupanijskom natjecanju.
 
Ovi mladi ljudi pokazali su svoje poštovanje prema šumi i Centru vlastitim odlukama: do edukativnog centra su došli pješke bez korištenja vozila osim za prijevoz opreme, savjesno su koristili ograničene resurse vode i struje objekta i trudili su se pravilno reciklirati otpad.
 
Šuma nas uči o važnosti suradnje, poštovanja i održivog ponašanja prema svim živim bićima. Šuma je mjesto za učenje, gdje svaka lekcija postaje još dublje ukorijenjena u našem razumijevanju svijeta.
 
Hvala šumi na znanju i inspiraciji koju nam pruža! 🌲📖
 
KLIM
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email