NEWS
valfresco

Vita Blažević i Lorenzo Palman briljantni na Međunarodnom natjecanju “Giovani musicisti” – Città di Treviso, (Italija)

Paolo, Vita, Lorenzo i Anamarija
06.04.2017. 18:56; Učitavanja: 503; Početna / Kultura / Vita Blažević i Lorenzo Palman briljantni na Međunarodnom natjecanju “Giovani musicisti” – Città di Treviso, (Italija)

Na nedavno održanom 9. Međunarodnom natjecanju “Giovani musicisti” – Città di Treviso, u Italiji, učenici harmonike Umjetničke škole Poreč ostvarili su zavidne rezultate. 9. Međunarodno natjecanje u Trevisu (Italija) odvijalo se od 31. ožujka do 9. travnja 2017. godine.

Natjecatelji iz 26 zemalja svijeta (Kina, USA, Rusija, Hrvatska, Italija, Slovenija, Makedonija, Srbija, Austrija, Tajvan, Poljska, Južna Koreja, Ukrajina, Njemačka, Švicarska, Turska, Japan, Meksiko, Rumunjska, Iran, Peru, Belgija, Španjolska, Francuska, Litva, Albanija) imali su priliku svirati pred renomiranim stručnim ocjenjivačkim sudovima.

Natjecatelji su se natjecali u raznim disciplinama i raznim dobnim kategorijama od klavira, žičanih instrumenata, harmonike, gitare, harfe, udaraljki, komorne glazbe, orkestara, solo pjevača, suvremene glazbe i zborova,  paralelno na dvije lokacije na Accademia musicale Studio Musica i u Teatro Astra u Trevisu.

U disciplini harmonika, Hrvatsku su predstavili učenici Umjetničke škole Poreč Vita Blažević i Lorenzo Palman.

Vita Blažević, učenica trećeg razreda harmonike u klasi učitelja mentora Paola Peruška osvojila je 1. mjesto i 1. nagradu , te zlatnu medalju sa osvojenih 95/100 bodova u B kategoriji.

Lorenzo Palman, učenik petog razreda harmonike u klasi učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić osvojio je 1. mjesto i 2. nagradu, te srebrnu medalju sa osvojenih 93/100 bodova u C kategoriji.

Već sam nastup na ovom renomiranom međunarodnom natjecanju koje se održava već devet godina i na koje dolaze najbolji mladi glazbenici iz raznih zemalja, velik je uspjeh, a osvojene nagrade još su jedna potvrda darovitosti Vite Blažević i Lorenza Palmana te predanog i profesionalnog rada učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić i učitelja mentora Paola Peruška.

 I Vita i Lorenzo već su osvojili niz prestižnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, te su osvojena zlatna i srebrna medalja dodatni poticaj i motivacija za daljnji rad.

Čestitke Viti i Lorenzu, te posebna pohvala i zahvala učiteljici Anamariji Lovrečić i učitelju Paolu Perušku! Bravo i čestitke svima i veliko hvala i čestitke roditeljima, ravnateljici OŠ Lovreč i OŠ TAR i svim učiteljima.

 

 Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S