NEWS

Učenici TUŠ A. Štifanića sudjelovali na međunarodnom natjecanju Gatus u Crnoj Gori

IMG-ed8b5ae878dcabad51dcfdae651b84cd-V
04.10.2017. 11:38; Učitavanja: 184; Početna / Lifestyle / Ostalo / Učenici TUŠ A. Štifanića sudjelovali na međunarodnom natjecanju Gatus u Crnoj Gori

Prekrasna zemlja, čisto more, lijepa obala, pristojni i druželjubivi ljudi, vrlo zabavni i otvoreni prema gostima – samo su neki od komentara učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića koji su od 21. do 24. rujna 2017. boravili u Crnoj Gori i sudjelovali na međunarodnom natjecanju Gatus 2017.

Gatus je natjecanje učenika turističko-ugostiteljskih škola iz jugoistočne Europe koje je ove godine održano u Herceg Novom. Na njemu je sudjelovalo preko 100 učenika iz 13 turističko-ugostiteljskih škola u pet disciplina. Domaćin je bila Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić“.

Za natjecanje u disciplini nacionalnog jela učenike Teddyja Poldrugovca i Tomislava Močiboba pripremao je i pratio stručni učitelj kuharstva Edi Herak. Učenici su pripremili Pržolicu na istarski i osvojili 1. mjesto, a Tea Peričić pripremila je restoranski desert Košarice od prhkog tijesta s kremom od kestena i kremom od kravlje skute i također osvojila 1. mjesto. Za to ju je pripremala stručna učiteljica slastičarstva Klaudija Tijan Pamić. U pratnji profesorice i mentorice u disciplini predstavljanja turističke destinacije učenice Barbara Udovičić, Karmen Zemunović i Rea Fumić osvojile su 2. mjesto.

Slobodno vrijeme učenici i mentori proveli su u razgledavanju Kotora i Herceg Novoga, a kao najdragocjenije iskustvo učenici će pamtiti druženje s vršnjacima domaćinima, ali i učenicima iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske budući da su pored naše škole sudjelovale i škole iz Opatije i Osijeka.

Silvana Vlačić, prof.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S