NEWS

Učenici 2. i 3. THK razreda TUŠ A. Štifanića posjetili CroFish

IMG_0091
07.11.2017. 10:46; Učitavanja: 104; Početna / Gospodarstvo / Učenici 2. i 3. THK razreda TUŠ A. Štifanića posjetili CroFish

S realizacijom aktivnosti krenuo je ovogodišnji projekt Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Amor de pescador – projekt institucionalizacije zavičajne nastave u srednje škole koji je potakla i financijski osigurava Istarska županija.

 Učenici 2. i 3. thk razreda u pratnji predmetnih nastavnika Helene Miletović, Gordane Barnjak i koordinatorice projekta Silvane Vlačić posjetili su u petak 27. listopada 2017. 11. Crofish, međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova u Poreču. Učenici 2. thk prisustvovali su i predavanju „Konzumacija ribe u Hrvatskoj“ – navike, stavovi i znanje potrošača u 2017. koje je održao mag. ing. Toni Bartulin, iz Eurofish-a – međunarodne organizacije za razvoj ribarstva i akvakulture u Europi“ sa sjedištem u  Kopenhagenu u Danskoj.  Učenici su upoznati s rezultatima istraživanja na 1001 ispitaniku iz 6 hrvatskih regija: Slavonije, središnje Hrvatske, sjeverne Hrvatske, Dalmacije, Istra i primorje te Zagreba. Na razini Republike Hrvatske od riba se najviše konzumira oslić, srdela i šaran, preferira se riba podrijetlom iz Hrvatske kao i divlja riba naspram ribe iz uzgoja, većina ispitanika smatra da je riba iz uzgoja masnija, slabije kvalitete i skupa. Morska je riba znatno popularnija u odnosu na slatkovodnu. Važan je i podatak da općenito postoji negativan stav prema deklaracijama (na zamrznutoj ili prerađenoj ribi) jer ih većina konzumenata ne razumije ili im ne vjeruje.

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S