NEWS
Pentola Porec S2 102020

Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio prvu nagradu na Državnom natjecanju u Primoštenu

IMG_8698
10.03.2015. 19:43; Učitavanja: 784; Početna / Kultura / Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio prvu nagradu na Državnom natjecanju u Primoštenu

53. hrvatsko natjecanje učenika i studenta glazbe i plesa, Državno natjecanje   održalo se 7. ožujka 2015. godine u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje za disciplinu orkestre koje se održava svake dvije godine, bijenalno.

Na Državnom natjecanju za orkestre koje se održalo u Primoštenu nastupali su orkestri koji su osvojili prve nagrade na Regionalnom natjecanju, njih trinaest u različitim kategorijama i disciplinama. Ocjenjivački sud predstavljali su eminentni umjetnici i dirigenti: Jasenka Ostojić, predsjednik, Marjan Krajina, Jože Haluza, Veljko Valentin Škorvaga i Dario Teskera.

Umjetničku školu Poreč predstavio je Harmonikaški orkestar, pod ravnanjem Ane Šterpin Zagoranski, prof. savjetnice, a natjecao se u 1. kategoriji orkestara u kojem se natječu orkestri različitih instrumenata učenika osnovne glazbene škole. Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč jedini je orkestar koji se natjecao iz Istarske županije.

Orkestar je svojim briljantnim i fenomenalnim nastupom osvojio 1. Nagradu i 1. mjesto sa 99.30 od 100 mogućih bodova.

Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč u sastavu: IVAN BABIĆ, KIARA JANKO, KARLO ŽIKOVIĆ, KARLA SORČIĆ, NOLA RADAKOVIĆ, ANTONELA GLAVIĆ, ANTON KAZALAC, NICOLE ŽIVOLIĆ, LAURA BERISHA, LINDA BERSIHA, ROMINA LEGOVIĆ, GEA BRAJKOVIĆ, MICHEL MOMIĆ, LEONARDO ŽAGAR, GENSIS ŽUŽIĆ i MARKO TONKOVIĆ

 postigao je najvišu ocjenu u svim kategorijama orkestara (svih uzrasta i svih vrsta instrumenata) I APSOLUTNI  pobjednik Državnog natjecanja 2015. Godine.

S ponosom ističemo da je Harmonikaški orkestar porečke škole uz brojne nagrade i gostovanja, na posljednja dva Državna natjecanja u Dubrovniku 2011. i u Primoštenu 2013. bio jedini Harmonikaški orkestar u Hrvatskoj na Državnom natjecanju gdje se natjecao sa gudačima, puhačima, tamburašima i drugim orkestrima, ovo je treći uzastopni nastup na Državnom i najbolji rezultat u povijesti porečke umjetničke škole.

Pobjeda Harmonikaškog orkestra na Državnom natjecanju nakon apsolutne pobjede u Slavonskom Brodu, još je jedna potvrda nevjerojatnog rada, entuzijazma i predanosti jedinstvene dirigentice Ane Šterpin Zagoranski i svih učenika na koje je prenijela svoju ljubav, entuzijazam, odgovornost i predanost prema glazbi i harmonici.

Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč, ponos je naše škole i svaki uspjeh pa tako i ovaj veliki su poticaj i priznanje i djeci i roditeljima, a posebice dirigentici Ani.

Posebno smo zahvalni učiteljima i ravnateljima osnovnih škola i trenerima na neizmjernoj podršci i razumijevanju zbog izostanaka tijekom priprema i samog nastupa.

Uz najljepše želje, neizmjernu zahvalnost i čestitke,

Ponosna privremena ravnateljica
Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email