NEWS

U Vrsaru od 23. do 26.9 novi festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”

31.08.2021. 23:26; ; Početna / Kultura / U Vrsaru od 23. do 26.9 novi festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”
241025476_4518835914829104_6269380165177128497_n

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” – od 23. do 26. rujna Novi festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru dovodi Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima

Ulazak na koncert bit će moguć SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu). Djeca do 10 godina ne plaćaju ulaz. Testiranje se neće vršiti za djecu do 15 godina starosti.

 
📅 23. 09. 2021. | Vlatko Stefanovski
📅 24. 09. 2021. | Amira Medunjanin
📅 25. 09. 2021. | Perpetuum Jazzile
📅 26. 09. 2021. | Massimo Savic
 
Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri – kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala – “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”. Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije – Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta.
 
Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s općinom Vrsar-Orsera odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. “Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival.
Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli” – rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna.
Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe “Leb i sol” snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.
 
Nakon Stefanovskog u kamenolom Mantraker dolazi neponovljiva kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.
 
Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu. Omiljeni od kritike, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji I širokoj paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, a među kojima se nalaze – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno I brojni drugi. Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi.
 
Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji – Massimo koji natupa 26. rujna. Nakon hitova “Mali krug velikih ljudi” i aktualnog singla “Putujemo i kad stojimo” Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email