NEWS

Zvijezde iz cijele Europe oduševljene Judo Festivalom u Poreču

teddy_riner_porec_2018
19.06.2018. 15:07; Učitavanja: 126; Početna / Sport / Zvijezde iz cijele Europe oduševljene Judo Festivalom u Poreču

Poreč je po treći puta bio domaćin Judo festivala, koji je u Hrvatsku, od 9. do 17. lipnja 2018. doveo više od 1200 ljudi, što judaša, članova njihovih obitelji, znanstvenika, trenera i sudaca. Jedno od najvećih europskih judo događanja organizirali su Hrvatski judo savez i Europska judo unija.

U devet dana Judo Festivala na porečkom tatamiju je bilo 1200 ljudi. Olimpijski trening kamp u Poreču okupio je najveća europska judo imena, a redom su svi potvrđivali kako su Judo Festival i Olimpijski trening kamp pun pogodak.

Sve je počelo 9. lipnja dvodnevnim seminarom Europske judo unije za sve judo trenere s naglaskom na rad s djecom između 8 i 12 godina starosti. Obiteljski judo kamp trajao je od 11. do 16. lipnja, a dan duže trajao je Olimpijski trening kamp, koji je doveo čak i najveću svjetsku zvijezdu, Francuza Teddyja Rinera. Od 9. do 16. lipnja na rasporedu je bio i kadetski U18 trening kamp, a od 11. do 17. lipnja U13 i U15 kamp.

– Poreč je ovih dana pravi centar judo svijeta i jako nam je drago što zajedno s Hrvatskim judo savezom možemo organizirati ovako pozitivno događanje – rekao je Ezio Gamba, judo legenda, olimpijski pobjednik, izbornik talijanske i ruske reprezentacije i aktualni glavni tajnik Europske judo unije.

I svi drugi sudionici bili su puni hvale za Poreč i ovaj Judo festival.

– Ovo je moj prvi međunarodni trening kamp, a uz kvalitetne treninge i suparnike, to je pravi način za dostizanje željene forme. Ove godine ću nastupiti, ali to neće biti na Svjetskom prvenstvu. Sve što radim je podređeno Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine – rekao je deseterostruki svjetski prvak i aktualni olimpijski pobjednik, Francuz Teddy Riner.

Još jedan aktualni olimpijski prvak, Čeh Lukaš Krpalek, odlučio je u Poreču tražiti povratak u formu:

– Tri puta sam bio bolestan, od čega dva puta na antibioticima, tako da sam izgubio 10 kilograma i sada se vraćam. Uvijek je užitak doći u Poreč, a nakon ovog Olimpijskog trening kampa uskoro idemo u Japan na pripreme uoči Svjetskog prvenstva.

Zadovoljna je bila i naša Barbara Matić, koja se u Poreču mogla skoncentrirati na treninge:

– Potpuno sam zdrava, tako da je sve OK. Prije Svjetskog prvenstva ću nastupiti na Grand Prixu Zagreb (27.-29.7.) i Budimpešti, a zatim se dobro pripremiti za najveće natjecanje godine. Nemam niti toliko medijskih obaveza, tako da se mogu skoncentrirati na treninge.

Jedna od najdominantnijih judašica, Majlinda Kelmendi, aktualna olimpijska pobjednica, također je oduševljena Porečom:

– Iskreno, uz Castelldefels, Poreč mi je najdraži Olimpijski trening kamp. Neko vrijeme sam se odmarala pa mi je ovo idealan povratak u formu. Na Mediteranske igre idem kao podrška reprezentaciji, a prije Svjetskog prvenstva možda nastupim i u Zagrebu, vidjet ćemo.

(REX)

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S