NEWS

Zlato i dva srebra za učenike Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč u Beogradu – porečka škola domaćin GATUS-a 2019

20140103_221700
11.10.2018. 12:59; Učitavanja: 548; Početna / Novosti / Zlato i dva srebra za učenike Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč u Beogradu – porečka škola domaćin GATUS-a 2019

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč sudjelovali su na 7. međunarodnom natjecanju učenika turističko-ugostiteljskih škola GATUS 2018 održanom od 27. do 30. rujna 2018. u Beogradu u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Beograd (Savski venac). Manifestacija je okupila preko 200 sudionika, učenika, stručnih nastavnika i ravnatelja iz 12 turističko-ugostiteljskih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Natjecanje se odvijalo u tri kategorije od kojih su dvije imale po dvije discipline. Boje porečke škole branile su u kategoriji ugostiteljskog posluživanja Marija Ašćić i Asja Halilović, učenice četvrtog razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, koje su zajedno postavljale svečani stol za četiri osobe, dok se Asja natjecala i u flambiranju i osvojile su zlatno priznanje.  Za srebro su pripremili jelo od pastrve i desert učenici drugog razreda kuhara Mario Filip Alić i Samanta Buljić. Srebro su izborili i Ivona Pažanin, Deiv Brajković i Roberta Velić, također učenici četvrtog THK razreda, u kategoriji izrade turističkog aranžmana. Tema je bila kulturni turizam, a učenici su se opredijelili za obilazak najznačajnijih lokaliteta srednjovjekovnih i ranorenesansnih fresaka u Istri. Mentori u ovim vrijednim postignućima bili su: Josip Zubak, stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja, Sebastian Mileša, stručni učitelj kuharstva i mr. sc. Vilma Čehić-Janjuš, profesor mentor ekonomske skupine predmeta.

Osim natjecanja bila je to i prigoda za razmjenu iskustva i sklapanje novih prijateljstava među učenicima i nastavnicima. Manifestacija i smještaj sudionika bili su organizirani u hotelu Palace u samom centru Beograda kojim u cijelosti upravlja škola domaćin i u kojemu učenici imaju praktičnu nastavu.

Vrhunac manifestacije za porečku je školu uslijedio na svečanoj večeri kada je nakon podjele priznanja iz velike zdjele izvučen domaćin GATUS-a 2019. Svi su se sudionici jako razveselili dolasku u Poreč u rujnu 2019. Pred ravnateljicom i djelatnicima Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč je veliki izazov i godina dana priprema za domaćinstvo.

 

Ravnateljica Vesna Baranašić, prof.

Print Friendly, PDF & Email
MAX 170819-240819 – S
DELFIN 2019 S2