NEWS

Zimsko izdanje Indirekt festivala sutra u porečkom Učilištu

15285014_975363425897749_1531942259278765680_n
26.12.2017. 14:12; Učitavanja: 114; Početna / Kultura / Zimsko izdanje Indirekt festivala sutra u porečkom Učilištu

Mali festival za velike emocije, umaški Indirekt Music&Art Festival gostuje sutra u 19 sati u porečkom Učilištu. Festival okuplja mlade, nezavisne autore iz svih područja umjetnosti i glazbe, a kroz izložbu, književnu večer i koncert u foajeu Učilišta Poreču će se predstaviti njih šest.

Vedran Štimac (Polite BastART) izložit će svoje radove, Ivan Jozić, Darko Šeparović, Sven Popović i Andrija Škare upoznati publiku s novom hrvatskom književnošću, a cijelu priču zaokružit će indie-rock koncert Jakoba Kobala, slovenskog kantautora. 

Jakob Kobal u akustičnoj verziji donosi opus na koji su utjecala slavna imena poput Kings of Convenience i Syda Barretta pa sve do Bena Howarda i Jeff Buckleyja.

Pulski umjetnik, dizajner i ilustrator Vedran Štimac poznat u svijetu ulične umjetnosti predstavit će specifičnu seriju portreta poznatih ličnosti poput Hemingwaya i Tesle u koje su utkane asocijacije na njihova djela.

Kako napisati knjigu, a pritom zadržati zdrav razum te kako je biti (mladi) pisac danas odgovorit će Jozić, Šeparović, Popović i Škare. Jozićevi fantastični izboji unutar stvarnosne proze, humor i tvrdi, sirovi tekst, Šeparovićeva ritmična, hermetična i misaona poezija, Popovićev mladenački, lepršavi stil te Škarini uplivi u urbane teme i međuljudske odnose čine novi val domaćeg pisanog stvaralaštva.

Škare će predstaviti zbirku priča Društvene igre, djelomično nastalu u pazinskoj Kući za pisce, a zajedno s ostalima upustiti se u panel razgovor na temu “Što si radila prošlog ljeta, i zašto nisi?”

Festival je, nakon godina održavanja u Umagu, gostovao u brojnim hrvatskim i europskim gradovima, a u Dubrovniku je u suradnji s lokalnom radio postajom KLFM osnovao i svoju radio stanicu. U sklopu Design Districta trodnevno zimsko izdanje Indirekt festivala u Zagrebu se održalo prošle godine. 

Porečko izdanje Indirekt festivala na programu je 26. prosinca u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Print Friendly, PDF & Email
ATP – S