Žbandaj: rekonstrukcija zgrade područne OŠ i dvorane teče prema planu

zbandaj_radovi_osnovna_skola_(5)
02.05.2017. 11:45; Učitavanja: 137; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Žbandaj: rekonstrukcija zgrade područne OŠ i dvorane teče prema planu

Rekonstrukcija i dogradnja zgrade područne osnovne škole i sportske dvorane u naselju Žbandaj napreduje prema planu, otkako je 22. veljače 2017. potpisan ugovor za radove na istima.  Izvođač Radnik d.d. Križevci, čija je ponuda od  7.589,929, 70 kuna bez PDV-a odabrana kao najpovoljnija na natječaju objavljenom krajem siječnja, ima rok od 150 dana za izvođenje radova.

Tako je radovima u Žbandaju prvo srušen stari objekt škole, te su odrađeni svi pripremni radovi, dovršena temelja, te izgrađeni obodni zidovi nove škole i sportske dvorane, sve kako bi najesen djeca najbrže rastućeg porečkog mjesnog odbora mogla na nastavu krenuti u novoj školi.

Ovih je dana već postavljeno 70 posto krova na cijelom objektu, a za 3-4 dana cijeli će objekt, odnosno škola i sportska dvorana biti pod krovom. Svi radovi napreduju prema planu.

Podsjetimo, nova se školska zgrada gradi u centru Žbandaja, a imat će površinu od oko tisuću kvadrata, (886,87 m2 neto, odnosno 967,20 m2 bruto) za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Škola će imati četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, a uz ovaj objekt grad će se i manja sportska dvorana površine oko 200 m2, te petnaestak parkirnih mjesta.

Osim učenicima ove područne škole, korištenje nove sportske dvorane bit će dostupno i svim sportašima i rekreativcima, te stanovnicima mjesnog odbora Žbandaj.

(REX/ Manuel Angelini)

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights