Završeno najuspješnije izdanje Istria Granfonda s gotovo 700 biciklista

IGF 2017 - family and gourmet tour - Novigrad0137
09.10.2017. 13:03; Učitavanja: 67; Početna / Lifestyle / Zabava / Završeno najuspješnije izdanje Istria Granfonda s gotovo 700 biciklista

Jučer je rekreativnom biciklijadom Istria Granfondo Family & Gourmet Tour u Novigradu završilo šesto izdanje međunarodng biciklističkog maratona Istria Granfondo, a sjeverozapadna Istra još je jednom bila domaćin ove atraktivne sportske manifestacije.

Rekreativna biciklijada Istria Granfondo Family & Gourmet Tour okupila je stotinjak sudionika koji su uživali u 25 kilometara staze koja se prostirala Novigradom i okolicom i koji su uživali u pogledu na more, maslinike i vinograde. Tura je bila stručno vođena, a u pauzama okupljeni su mogli kušati tradicionalna istarska jela na okrepnim stajalištima. Osim prekrasnog vremena, sudionici su se zabavljali i uz pasta party te tomboli u kojoj su se osvajale bogate nagrade.

U subotu je održana glavna utrka sa startom i ciljem u Stella Marisu, tik uz stadion Gorana Ivaniševića. Ovisno o fizičkoj spremi, biciklisti su mogli birati između dvije dionice Istria Granfondo Small, dužine 90 km s 880 m uspona i Istria Granfondo Classic, dužine 136 km s 1.450 m uspona, a ono što ih je posebno oduševilo bila je promjena cilja koji nije više pod pravim kutom nego u ravnini.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji pobjeda na velikom maratonu pripala je Gregoru Sikošeku, a na malom maratonu najbrži je bio Matic Plaznik.

Maraton je ove godine okupio gotovo 700 profesionalnih i rekreativnih biciklista iz 16 zemalja. Najbrojni su bili slovenski biciklisti, slijedili su ih hrvatski, talijanski i austrijski. Veliko iznenađenje bila je grupa biciklista iz Kanade, te je zabilježen i značajan porast interesa s UK i inozemnog tržišta, što pokazuje kako je Istria Granfondo biciklistički događaj koji se ne propušta, a Istra sve poželjnija biciklistička destinacija.

Sudionicima je podjeljeno 120 nagrada, a Keindl, glavni sponzor natjecanja, osigurao je glavnu nagradu, bicikl, za ukupnog pobjednika.

“Ovaj maraton je za mene bio sportsko-turističko iskustvo za pamćenje, staza je odlična, krajolik prekrasan, a sigurnost i signalizacija jako dobri. Ono što me posebno iznenadilo je vesela, pozitivna atmosfera i druženje nakon utrke. Uživao sam u Umagu i pozivam sve bicikliste da se sljedeće godine prijave na Istria Granfondo”, rekao je poznati biciklist Grega Bole.

Ovaj veliki međunarodni biciklistički maraton pretvorio se u pravu sportsku vikend-manifestaciju koja privlači sve veći broj posjetitelja i pridonosi povećanju broja noćenja izvan ljetnih mjeseci. Popratni program okupio je brojne rekrativce i obitelji pa je tako u bogatom dječjem proramu sudjelovalo 150-ero djece, a u zoni Stella Marisa okupilo se mnoštvo posjetitelja i biciklista na tradicionalnm Pasta Partyju.

Za uspješno održan Istria Granfondo 2017. zaslužan je tim od 350 članova koji, novim ponudama i popratnim sadržajima nastoje podići manifestaciju na još višu razinu i popratiti događaj, onim najbitnijim, dobrom atmosferom.

Rezultati utrka su na linku:

 

Rezultati Classic staze: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1126/ukupni_poredak

Rezultati Small staze: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1127/ukupni_poredak

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S