NEWS

Započeo “najljepši Advent u Istri”, Advent Poreč

24799650_1572085566203930_5643420300074544681_o
06.12.2017. 23:31; Učitavanja: 788; Početna / Lifestyle / Zabava / Započeo “najljepši Advent u Istri”, Advent Poreč

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca sinoć, 6. prosinca 2017., otvoreno je drugo izdanje najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč. Brojni sugrađani i gosti u srcu starogradske jezgre počeli su se okupljati već od 16. 30 sati, gdje ih je dočekalo uređeno besplatno klizalište, bajkovita Kućica Djeda Mraza, bogato uređeni photopointovi i adventske kućice, umjetan snijeg, dekoracije kao i raskošan paviljon.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih. Posebno se zahvalio i svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija četrdesetodnevnog programa, uz besplatne koncerte, klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća.

Po paljenju lampica, pun Trg Matije Gupca zabavljali su Baredinesauri, a koncertom u 20 sati svoj prvi album predstavio je porečki pjevač Gordan Gregurović Gogo. Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, firtulicama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama. Redovi su se stvarali i za fotografiranje sa sv. Nikolom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i željice, te se fotografirao s njima u uređenoj kućici.

Na današnjem programu Adventa na Trgu Matije Gupca očekuje nas, od 17 sati, Čuvarica priča. Bajkovito obučena, stručna pripovjedačica najljepših dječjih bajki, danas će kod Kuće Djeda Mraza okupljenim mališanima pričati najljepše blagdanske priče, a sve će to snimiti i ekipa TV Istre za emitiranje tijekom mjeseca prosinca. Od 19 sati, okupljene će zabavljati porečka ženska vokalna skupina Le Parentine, dok će se u isto vrijeme, u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, otvoriti izložba fotografija Renca Kosinožića pod nazivom Moje more.

U Gradskoj knjižnici Poreč od ranog je jutra u punom pogonu Ured Djeda Mraza, u kojem djeca mogu ostaviti pisamce sa blagdanskim željama, a od 18 sati predavanje i edukativnu radionicu  „Priča o bakalaru“ za posjetitelje knjižnice pripremila je kustosica Etnografskog muzeja Istre Tanja Kocković Zaborski.

Podsjećamo, svi posjetitelji svakodnevno moći uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme na besplatnom klizalištu u periodu od 6. prosinca pa sve do konca zimskih praznika, 14.siječnja. Svim će posjetiteljima na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 h, 25.12. od 12 do 21 h, 31.12. od 10 do 18 h, 01.01. od 12 do 21 h.

Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju nas na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić, koji će vikendom prometovati od tržnice do starogradske jezgre.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera, dok su suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec   

 

Svečano otvorenje Adventa – Poreč

Publié par Više od radija Radio Centar-Poreč sur mercredi 6 décembre 2017

 

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S