NEWS

Za napad i pljačku pet godina zatvora

21.10.2017. 17:26; Učitavanja: 799; Početna / Crna kronika / Za napad i pljačku pet godina zatvora
1_GO03469775

Ivan Šimetić (28) iz Poreča jučer je na pulskom Županijskom sudu proglašen krivim te osuđen na jedinstvenu kaznu bezuvjetnog zatvora u trajanju od pet godina zbog počinjenja dva kaznena djela, napada na porečkog poduzetnika Jozu Nikolića, te razbojništvo nad Nikolićem i njegovom kćerkom Marijanom. On i njegov policiji i pravosuđu još uvijek nepoznati kompanjon dočepali su se 1,8 milijuna kuna.

Šimetić, koji je i na objavu presude doveden iz pulskog zatvora, i dalje će ostati u pritvoru s obzirom na visinu zatvorske kazne koja mu je izrečena.

Teške ozljede i suzavac

Predsjednica vijeća je pročitala razloge za osuđujuću presudu. osude. Naime, Šimetić je osuđen jer je 21. srpnja prošle godine, zajedno s još jednom zasad nepoznatom osobom, na parkiralištu ispred zgrade u Ulici Vinja u Poreču u kojoj žive Nikolići, sačekao Jozu Nikolića, a kada je potonji izašao iz automobila, Šimetić i kompanjon su ga napali.

Sud je tijekom postupka ustvrdio da je dvojac zaskočio Nikolića u trenutku kada je iz svog Mercedesa izvadio vrećicu s ruksakom u kojem se nalazio novac, odnosno 1,8 milijuna kuna. Dvojac je tijekom napada bio naoružan, a prilikom napada na Nikolića, koji je pritom zadobio teške tjelesne ozljede, koristili su i sprej suzavac. U trenutku kad je priskočila u pomoć ocu, a s njime se dovezla do kuće, Marijana Nikolić je također zadobila nekoliko udaraca.

Dvojac je potom uspio pobjeći s ruksakom s novcem, no Nikoliću nisu uspjeli strgnuti i prsluk u kojem je bilo još oko 100.000 eura.

(M. SARDELIN, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S