NEWS

VIŠNJAN: Kesten u Sv. Ivanu kao kamen smutnje

13.03.2006. 00:00; Učitavanja: 59; Početna / Novosti / Okolne općine / VIŠNJAN: Kesten u Sv. Ivanu kao kamen smutnje
1461.JPG

– U Sv. Ivanu se uskovitlala prašina zbog toga. Navodno se kesten nije uklapao u drvored ladonja, skinuti su panjevi, nestručno postavljeni kameni prstenovi. No nije to tako bajno kako ste vi izjavili u novinama. Mi to ne prihvaćamo, a vi ste time uvrijedili Svetivance. Možda ste pošli s dobrom namjerom, ali ste krenuli krivim putem. Ljude ste uvrijedili jer su ih oni sami sadili, maltene svaki kameni blok je oštećen, istaknuo je Sinožić i dodao da Općina nije privatna firma. Mattich je rekao da će vrijeme pokazati tko je bio u pravu te potvrdio da je razlog vađenju kestena bilo njegovo neuklapanje u drvored ladonja. Predsjednica Kluba vijećnika IDS-a Nevija Poropat pitala je Matticha zašto se nije odazvao na sastanak koji se tim povodom održao u Sv. Ivanu i kojem je prisustvovalo 30-ak ogorčenih ljudi. Na to je reagirao SDP-ov vijećnik Ljubomir Sirotić rekavši da »placa u Sv. Ivanu nije privatni posjed, a sastanak je bio čisto stranački jer je on čuo predsjednika IDS-a kako je zvao ljude da dođu«. Načelnik je rekao da nema što dodati i prekinuo raspravu o toj temi.

Vijećnika Anđela Štentu (IDS) zanimalo je kada će biti postavljena ogledala na kriznim raskrižjima. Ukazao je i na to da bi se na cestu kod zdravstvene ambulante trebalo malo nanijeti asfalta zbog blata u kišne dane, pitao kada će se znati pravo stanje javne rasvjete u općini te kada će se provesti izbori za mjesne odbore. Načelnik mu je odgovorio da su mu u ŽUC-u, glede ogledala, rekli da se treba najprije načiniti prometna studija jer se ogledala ne mogu postavljati samovoljno. Što se ceste tiče, ona je napravljena »na divlje«, pa se ne može asfaltirati. Kada bude dovršen DPU za ovo područje, znat će se što će biti s tom cestom. Javna rasvjeta je općenito u lošem stanju, trenutno se planira postavljanje šest stupova u Anžićima, a što se izbora za mjesne odbore tiče, još nema »suvislog odgovora«.

 Vijećnik Marino Perkat (IDS) upozorio je da novi vlasnici jedne kuće u Diklićima, iz Njemačke, dolaze s grupom krosista koji »rade kažin« na području prema Badavci. Mattich je rekao da će Općina u korijenu sasjeći tu pojavu da ne bi uhvatila maha. Provjerit će jesu li ti ljudi prijavljeni i što ovdje rade, obećao je.

Glas Istre, 13.3.06.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX S – do 200919