VIŽINADA: NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA OSNOVANO POGLAVARSTVO

10.03.2006. 00:00; Učitavanja: 84; Početna / Novosti / Okolne općine / VIŽINADA: NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA OSNOVANO POGLAVARSTVO
761OV_Vizinada.jpg

 VIŽINADA – Na sjednici Općinskog vijeća za načelnika Općine izabran je Marino Baldini, a njegov zamjenik postao je Adrijano Ritoša, novi predsjednik Vijeća je Valter Šikman, a potpredsjednik Đoni Šimonović. Uz Baldinija i Ritošu, Poglavarstvo će činiti Bruno Poropat, Elio Pilat i Snježan Pahović. Novi članovi Vijeća su Laura Kešac, Boris Marković i Petar Baldaš. Svi oni, osim Pahovića i Baldaša, svečano su prisegnuli, a ovi potonji će to učiniti na sljedećoj sjednici. Novi općinski čelnici iz redova su nezavisnih lista, SDP-a i nestranačke osobe, dok iz oporbenog IDS-a nitko nije zastupljen, niti je bilo prijedloga s njihove liste. Uglavnom su izabrani većinom glasova prisutnih članova.

IDS-ov vijećnik Marijan Arman negodovao je zbog toga što nije uvrštena točka s vijećničkim pitanjima, smatrajući to povredom poslovnika. Prihvaćajući zapisnik s prošle sjednice Vijeća zaključeno je da se uvrsti pismena primjedba Daria Baldaša, dok je Armana zanimala odluka donesena na prošloj sjednici glede raskida kupoprodajnih ugovora za dvije općinske nekretnine. Baldini mu je obećao dostaviti odluku. Vijećnici su potom usvojili više odluka i zaključaka na osnovi prijedloga odbora za društvene djelatnosti te za prostorno planiranje, komunalni sustav i upravljanje nekretninama. Rasprava se povela tek o prodaji nekretnina u Žudetićima, za koje je na prethodnoj sjednici Vijeća bilo odlučeno da se ne prodaju kao jedinstvena cjelina, već svaka katastarska čestica zasebno.

– Te nekretnine predstavljaju jedinstvenu cjelinu, neke čestice su manje od 200 kvadrata, a njihovo elaboriranje, određivanje putova i ostale obveze bitno bi poskupile postupak, zato je odbor predložio da se prodaju kao cjelina i to po 30 posto manjoj cijeni, rekao je Baldini. Tomu se usprotivio Marijan Arman smatrajući da odbor kao savjetodavno tijelo ne može o tome odlučivati. Odgovorio mu je Valter Šikman da se po postojećem zakonu svaka građevinska parcela manja od 700 kvadrata ne može prodavati jer se to smatra obmanjivanjem kupaca, te ponovio da bi čitav postupak cijepanja parcela poskupio postupak i stoga je najpovoljnije prodati u paketu. Ni s tim se Arman nije složio, jer se, kako je rekao, radi o katastarskim česticama zgrada, a ne novoosnovanim građevinskim parcelama. Ipak, vijećnici su se sa šest glasova za i dva protiv odlučili za prijedlog odbora. Nekolicini stanovnika općine Vižinada koji su socijalno ugroženi Općina će pomoći pri plaćanju komunalija. Dok se ne raspiše natječaj za dimnjačarske usluge, taj će posao privremeno obavljati rovinjska tvrtka Crleni. Najavljena je zajednička akcija skupljanja krupnog otpada za 18. ožujka, koju će provesti članovi lovačke udruge, nogometnog kluba te predstavnici osnovne škole.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S