NEWS

Vižinada: Mijenja se Prostorni plan

01.09.2006. 00:00; Učitavanja: 49; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Mijenja se Prostorni plan

Kako je pojasnio načelnik i prvi čovjek poglavarstva Marino Baldini, plan će se mijenjati sukladno zahtjevima građana, kojih je dosad u općinu pristiglo 70-ak. Promjene će se između ostalog odnositi na proširenje gospodarske zone te ucrtavanje područja za bavljenje stočarstvom, što je nužan preduvjet za dobivanje poljoprivrednih poticaja i dozvola za gradnju staja. Sadašnji plan obvezuje vinare da podrume imaju u gospodarskoj zoni, što nije realno, budući da su podrumi mahom smješteni pored njihovih obiteljskih kuća, obrazložio je Baldini. Sve to nastojat će se ispraviti predstojećim izmjenama i dopunama, koje će u plan uključiti i neke prethodno izostavljene putove.

S Vatrogasnom zajednicom Istarske županije Općina će potpisati sporazum kojim se Zajednica obvezuje obavljati administrativne poslove vezane za zaštitu i spašavanje. Na to će iz proračuna otići nešto manje od četiri tisuće kuna godišnje.

Podržana je inicijativa Silvana Hrelje, saborskog zastupnika HSU-a, koji je poslao na očitovanje svoj prijedlog zakona o jednokratnom godišnjem dodatku na mirovinu. Riječ je zapravo o božićnici od sto do petsto kuna, ovisno o visini mirovine.

Siniša Bernobić iz Ohnići dobio je suglasnost za služenje vojnog roka u općinskoj upravi.

M.D. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
MAX opće  S