NEWS

Veliki koncert Jinxa za kraj 7. Poreč Doxa

JINX_1344353268
11.11.2017. 12:21; Učitavanja: 104; Početna / Lifestyle / Zabava / Veliki koncert Jinxa za kraj 7. Poreč Doxa

Još su dva filma po odabiru Đele Hadžiselimovića ostala za pogledati na ovogodišnjem Doxu – Liga džentlmena Silvija Mirošničenka i Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta Wernera Herzoga. Herzogovim uratkom završit će večeras porečki festival dokumentarnog filma, a za sam kraj 7. Poreč Doxa ispred kina će nastupiti fenomenalni Jinxi.

Festival je ove godine privukao znatno više publike nego ikad prije. Dosad je prikazano deset dokumentaraca u glavnom djelu programa, dva u off-programu, otvorena je izložba fotografija Danka Stjepanovića, u porečkom su kinu gostovali autori filmova, a na AfterDox partyjima posjetitelji su uživali u glazbi i stand-up komediji. Sinoć je u caffe baru Corner nastupio odličan zagrebački bend ManGroove, a i večeras se u Corneru očekuje dobra atmosfera uz DJ, Osobna!

Prije nego se publika Poreč Doxa baci na ples, pogledat će u 18 sati Ligu džentlmena, film koji donosi nenapisanu povijest hrvatskog filma. Skupina intelektualaca okupljenih oko filmskog kritičara Vladimira Vukovića, svojevrsnog kulturnog gurua 60-tih, kasnije će snimiti neke od važnijih naslova domaće kinematografije. Informacije o filmskoj i kulturnoj sceni koje nam inače nisu toliko dostupne Silvio Mirošničenko uobličio je u izvrstan film koji vrijedi pogledati.

Nakon Lige, u 19:30 na rasporedu je film njemačkog velikana Wernera Herzoga Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta. Herzog istražuje virtualni krajolik od njegovog nastanka do danas, a kroz provokativne razgovore s, primjerice, Elonom Muskom, otkriva koliko je digitalizacija promijenila cjelokupno funkcioniranje svijeta – od poslovanja i obrazovanja do naših privatnih odnosa.

Posljednje ulaznice za 7. Poreč Dox rezervirajte na: bit.ly/DoxRezervacije.

Koncert Jinxa počinje oko 23 sata i održava se ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta Poreč, odnosno porečkog kina. Ulaz na koncert Jinxa i AfterDox party besplatan je.

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S