NEWS

Uređuje se plaža kod hotela Valamar Pinia

pinia-plaza
16.02.2018. 19:01; Učitavanja: 475; Početna / Gospodarstvo / Uređuje se plaža kod hotela Valamar Pinia

Kod hotela Valamar Pinia u Poreču odvijaju se radovi na uređenju plaže. Riječ je o projektu uređenja stare konstrukcije plaže koja je nesigurna, derutna i oštećena djelovanjem mora i nevremena, a kako bi u nadolazećoj sezoni  bila ugodna i atraktivna za sve kupače. Projekt obuhvaća ojačanje dijela postojećeg mola i uklanjanje oštećenog betonskog platoa, uređenje šetnice i opremanje plaže pratećim sadržajima. Valamar Riviera za ovaj projekt ima suglasnost davatelja koncesije, Županijske komisije – Stručnog tijela za utvrđivanje uvjeta za uređenje plaža, Odsjeka za pomorstvo, promet i infrastrukturu Istarske županije.

Što se tiče ostalih sadržaja, dodatnih promjena tijekom projekta neće biti, osim što će se ukinuti nekoliko postojećih vezova koje je Valamar koristio za iznajmljivanje plovila te se ne predviđaju bilo kakvi dodatni vezovi. Ovaj Valamarov projekt priprema je za nadolazeći investicijski ciklus vezano uz repozicioniranje apartmana Pinia za što je zahtjev za rekonstrukciju predan temeljem odredbi Generalnog urbanističkog plana iz 2010. godine.

S obzirom na interes građana vezano uz projekt sportske lučice od županijskog značaja, koja je također predviđena nešto južnije od same zone obuhvata investicije , a koja je uvrštena u zonu temeljem GUP-a iz 2010.,Valamar Riviera tamo nema nikakvog interesa izgradnje.

Navedeni radovi na plaži kod hotela Valamar Pinia prema planu bi trebali biti dovršeni okvirno u roku od mjesec i pol dana.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S