NEWS

Ured za prostorno uređenje: Od polovice mjeseca ponovno rad sa strankama

05.12.2007. 00:00; Učitavanja: 38; Početna / Obavijesti / Ured za prostorno uređenje: Od polovice mjeseca ponovno rad sa strankama

Lokalna ispostava državnog Ureda za prostorno uređenje već je desetak dana zatvorena za stranke, jer se privodi kraju prelazak nekadašnjeg državnog ureda u županijsku, odnosno gradsku nadležnost. Voditeljica Ureda Vesna Veselinović rekla nam je da su dovršili inventuru opreme i prešli na inventuru predmeta, mukotrpan i ogroman posao koji mora biti dovršen do 15. prosinca, da bi nakon 16. prosinca Ured ponovno bio otvoren za rad sa strankama. Novi predmeti i dalje se zaprimaju u pisarnici i posebno evidentiraju, a u petak će u Pazinu biti provedeno testiranje za prijem u posao troje novih službenika, po staroj sistematizaciji i objavljenom natječaju.

Nova sistematizacija radnih mjesta još nije dovršena, iako nam je gradonačelnik Edi Štifanić potvrdio da računaju da bi taj odjel pri gradskoj upravi normalno funkcionirao s deset zaposlenih, ne bi li se u zakonom zadanom roku mogli rješavati predmeti, odnosno izdavati dozvole. Doduše, neće tako biti već s prvim radnim danom u novoj godini, jer najprije treba riješiti nagomilane predmete iz ranijih godina, koje dosad zaposleni u državnoj upravi nisu stigli riješiti, budući da se stalno smanjivao broj zaposlenih. Javna je tajna da je takvih slučajeva na Poreštini oko dvije tisuće. Gradonačelnik je najavio da bi se problem neriješenih predmeta, uz normalan rad na novima, mogao riješiti tijekom jedne godine.

– U proračunu za sljedeću godinu predvidjeli smo početna sredstva za povećanje gradske uprave bivšim državnim uredom, na sljedeću sjednicu Gradskog poglavarstva trebao bi doći prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta, koji donosi vijeće, ali još čekamo dva formalna akta – odluku Županijske skupštine o prenošenju dijela svojih ovlasti na Grad Poreč i potom suglasnost Državnog ureda za upravu, a iskreno se nadam da će i to biti riješeno prije isteka godine. Imam informaciju da se na raspisani natječaj za Poreč javilo šest osoba za tri radna mjesta, a među njima i nekoliko onih koji su već radili u tom uredu. Vraćaju se vjerojatno zbog toga što će kao gradski službenici imati bolju plaću, rekao nam je gradonačelnik.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Adriatic apartmani S