NEWS

UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU – BESPLATNO VOĐENJE-RAZGLEDAVANJE POREČA U NEDJELJU 14.01.2018. U 12 SATI

porec-dron
10.01.2018. 08:25; Učitavanja: 644; Početna / Lifestyle / Zabava / UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU – BESPLATNO VOĐENJE-RAZGLEDAVANJE POREČA U NEDJELJU 14.01.2018. U 12 SATI

U sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju’, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH), pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, će povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u nedjelju 14. siječnja 2018.godine s početkom u 12 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u oko 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

Ovom akcijom nastoji se privući pozornost na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled kao i važnost zaštićenih lokaliteta te potrebu donošenja Pravilnika o zaštićenim cjelinama i lokalitetima po pojedinim županijama, na kojima mogu obavljati usluge turističkog vođenja samo ovlašteni turistički vodiči koji su položili poseban dio programa za određenu županiju i obrazovani su isključivo u Hrvatskoj.

Svake godine po čitavom teritoriju Republike Hrvatske sve je više ilegalnih, neovlaštenih i nekvalificiranih stranih turističkih pratitelja koji obavljaju usluge vođenja, pa tako i po našem gradu, a da nikada nisu kažnjeni za nedozvoljene radnje i kršenje zakona Republike Hrvatske.

Članovi Društva  turističkih vodiča Pula, koji djeluju po cijeloj Istri ovim poklonom svojim sugrađanima žele predstaviti svoje gradove onako kako ih predstavljaju svojim gostima.

Upoznajte svoj grad i njegovo blago. Pogledajte ga očima naših gostiju i budite ambasadori hrvatskog turizma.

Nikakva najava nije potrebna, svi su dobrodošli.

Polazak na razgled Poreča sa Trga slobode u nedjelju 14. siječnja 2018. godine u 12 sati.

Print Friendly, PDF & Email
max 2