NEWS

Učenici Talijanske osnovne škole B. Parentin iznenadili glazbenim spotovima za završnu priredbu Škole (video)

2019-06-21_18h15_12
21.06.2019. 18:15; Učitavanja: 453; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici Talijanske osnovne škole B. Parentin iznenadili glazbenim spotovima za završnu priredbu Škole (video)

Na završetku svake školske godine učenici zajedno sa svojim učiteljima pripremaju završnu priredbu. Posebno su uključeni učenici osmog razreda jer je to njihova posljednja u ovoj školi. Posljednje dvije generacije posebnu pažnju su posvetili tom događaju i realizirali projekt: ”Naša pjesma” koji je bio uvršten u program kurikuluma škole.

 U suradnji s profesoricom matematike i fizike Tatjanom Brnobić Damjanović napisali su tekst pjesme: ”Tante note” (prošlogodišnja generacija 2018.) te tekst pjesme:” Individuali” (ovogodišnja generacija 2019.). Skladbu ”Tante note” uglazbio je poznati  porečki glazbenik Danijel Damjanović te skladbu ”Individuali” uglazbila je profesorica Tatjana Brnobić Damjanović .

Djeca su s oduševljenjem došla, stala pred mikrofon  i otpjevala pjesmu u studiju gospodina Danijela Damjanovića koji  je djecu snimao, aranžirao, odsvirao i masterizirao dvije skladbe.  Nije stalo na tome, već pod vodstvom i spretnom rukom profesorice Tatjane Brnobić Damjanović snimio se spot za obje skladbe. Video spotovi se mogu pogledati na stranicama škole te youtubu. Ideju, video, montažu potpisuje Tatjana Brnobić Damjanović.

Na završnoj priredbi se prikazao spot na iznenađenje i oduševljenje svih prisutnih, a posebno roditelja koji nisu očekivali, a niti imali saznanja da će njihova djeca koja su vješto skrivala tajnu, biti glavni junaci u nekom ”filmu”. Dodatno iznenađenje  za sve roditelje,učitelje i ostale djelatnike škole bio je poklon CD sa istoimenom pjesmom. Grafiku za cover Cd-ja potpisuje profesor Roberto Cimador (ispod su omoti cd-ja), a zeleno svijetlo za realizaciju projekta dala je ravnateljica Ester Zarli. Njima, a i svima koji su na bilo koji način doprinijeli na realizaciji ovog projekta, od ispravaka teksta, fotografija, printanja omotnica jedno veliko HVALA.

Poanta cijelog projekta bila je voditi djecu korak po korak kroz pisanje teksta, stvaranje melodije, uvježbavanja glasova, snimanja u studiju, fotografiranja, izmišljanja scena, snimanja videa na raznim lokacijama… da bi shvatila koliko truda, motivacije, volje, znanja, strpljenja te puno vremena (mjeseci rada) treba da bi se realiziralo nešto lijepo što traje na koncu samo 3 min.

Svi smo se na kraju više povezali, upoznali, a i učenici su bili više spremni na suradnju;posebno na nastaviJ  Učenici mogu sve, samo im mi učitelji trebamo dati prostora da se izraze.

Print Friendly, PDF & Email