NEWS

Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč predstavili zamjenici gradonačelnika projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“

IMG_9496
19.05.2017. 09:37; Učitavanja: 193; Početna / Slider / Učenici Srednje škole Mate Balote Poreč predstavili zamjenici gradonačelnika projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“

Projekt „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“, koji se realizira u sklopu projekta zavičajne nastave Istarske županije, učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča predstavili su 18. svibnja 2017. zamjenici gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadiji Štifanić Dobrilović u Maloj vijećnici. U pratnji učenika iz svih razreda i usmjerenja škole bio je i Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije i profesor povijesti u SŠ Mate Balote, te mentorice Dunja Brence, Andrea Deković i Ariana Bebek.

Projekt su porečki učenici provodili u Domu za starije i nemoćne Poreč i u privatnim domovima starijih sugrađana, gdje su kroz sjećanja i osobna iskustva bilježili svadbene običaje i ceremonije vjenčanja u prošlosti, kako u Poreču tako i u okolici.

Ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić pohvalio je rad učenika i ovaj uspješan projekt kojim je potaknut interes mladih za nekadašnje običaje, a istaknuo je i kako je bilo vrlo emotivnih susreta između učenika i starijih sugrađana. Kao rezultat cjelogodišnjeg rada, nastala je knjižica koja obuhvaća pregled običaja vezanih uz svadbu kroz četiri razdoblja.

Zamjenica Štifanić Dobrilović, pohvalila je vrijednost ovog projekta i rekla kako će uvijek nastaviti poticati zavičajnu nastavu, a u konkretnom slučaju kako je riječ o vrlo zanimljivom projektu koji je povezao starije i mlađe generacije sugrađana. Učenici su zamjenici prezentirali svoj projekt  i kroz kratki dokumentarac koji su sami izradili i predstavili ranije ovoga mjeseca na Festivalu zavičajnosti u Pazinu na kojem su sudjelovali zajedno sa još 15 škola.

Projekt će biti predstavljen i u Gradskoj knjižnici Poreč, te na završnoj priredbi u porečkom kazalištu  23. svibnja.

V.V. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture