NEWS

Učenici Obrtničke škole Požega na ljetnoj praksi u Valamaru

Učenici Obrtničke škole Požega i ravnateljica Iva Šnajder
06.08.2018. 12:13; Učitavanja: 162; Početna / Gospodarstvo / Učenici Obrtničke škole Požega na ljetnoj praksi u Valamaru

Obrtnička škola Požega je u suradnji s Valamar Rivierom dovela u Valamarove objekte prvu grupu učenika koji su proveli mjesec dana na ljetnoj stručnoj praksi.

Učenici odrađuju ukupno 182 sata prakse, a pritom stječu praktično iskustvo usavršavajući se u svojoj struci. Dio učenika praktikanata su Valamarovi stipendisti koji se uz potrebno iskustvo stečeno boravkom u Valamarovim objektima upoznaju i s načinom rada u Valamar Rivieri u kojoj se nakon završetka školovanja imaju priliku zaposliti. 

“ Na praksi su bili i učenici koji nisu dio Valamarovog programa stipendiranja, a za koje očekujemo da će nakon upoznavanja uvjeta rada u Valamaru te naročito prilike za razvoj karijere donijeti odluku i postati budući Valamarovi stipendisti. Mi u Valamaru smo svjesni važnosti obavljanja stručne prakse i stjecanja praktičnog znanja prije samog zaposlenja i baš zato  svake godine imamo sve veći broj učenika na stručnoj nastavi koja je odličan temelj za daljnji razvoj i napredovanje u struci”, istaknula je voditeljica razvoja ljudskih potencijala Nevena Tolanov.

“U svakoj struci, pa tako i ugostiteljskoj, najvažnije je od koga učite i gdje praktično pokazujte naučeno, a u ovom slučaju naučena znanja i vještine kroz redovno obrazovanje naši učenici testiraju u  Valamaru – najvećoj hotelskoj kući u Hrvatskoj. Važno nam je da naši učenici po završetku obrazovanja bez straha i predrasuda odlaze u svijet rada. Učenici po završetku prakse odlaze s više samopouzdanja kad je riječ o stručnim znanjima“, rekla je ravnateljica škole Iva Šnajder.

Valamar Riviera ima devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja u okviru kojih provodi i programe stipendiranja učenika. Program “Znanjem do izvrsnosti” ima za cilj doprinijeti razvoju znanja, vještina, obrazovanja i promociji strukovnih zanimanja u turizmu.  Program stipendiranja turističko – ugostiteljskih zanimanja kojim je do sada u Valamaru obuhvaćeno oko 300 učenika nastavit će se i ove godine u suradnji s Ministarstvom turizma.

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S