U Zelenoj laguni je završen „Europski kup mladih“ u streličarstvu

poreč
14.07.2017. 18:59; Učitavanja: 107; Početna / Sport / U Zelenoj laguni je završen „Europski kup mladih“ u streličarstvu

Podjelom medalja na terenima „Zelene lagune“ u Poreču, završen je „Europski kup mladih“ u streličarstvu, koji je proteklih tjedan dan okupio rekordan broj natjecatelja, njih 315 iz 31 zemlje.

Domagoj Buden osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji juniora u složenom luku pobijedivši u napetoj završnici Simona Olsena iz Danske. Još jedno zlato Buden je osvojio u ekipnoj konkurenciji gdje je s Mariom Vavrom i Filipom Šimićem pobijedio ekipu Švedske.

Kadetkinja Amanda Mlinarić u Varaždin se vraća s brončanom medaljom, a bolje od nje u složenom luku bile su Talijanke Bazzichetto (2.) i Roner (1. mjesto).

Kao mladi reprezentativci nastupili su još Paula Golenko, Tihana Kovačić i Paula Močinić u konkurenciji kadetkinja u zakrivljenom luku, Karlo Bartol Vidović kao kadet u zakrivljenom luku, te Lorenzo Vujanić u složenom luku. U juniorskoj konkurenciji gađali su Alen Remar, Ivan Horvat i Nino Potrkač. Njihovo natjecanje završilo je u kvalifikacijama ili u prvom krugu raspucavanja.

Budući da je ovo bila druga utakmica „Europskog kupa mladih“, prva je održana u Marathonu u Grčkoj, zbrajanjem osvojenih bodova Amanda Mlinarić i Alen Remar osvojili su treća mjesta u svojim skupinama.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights