NEWS

U utorak održan 18. koncert “Ponovno zajedno”

18. Ponovo zajedno 2017.
19.04.2017. 14:54; Učitavanja: 164; Početna / Kultura / U utorak održan 18. koncert “Ponovno zajedno”

Umjetnička škola Poreč u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč i pod pokroviteljstvom Grada Poreča organizirala je u utorak, 18. travnja 2017. godine u 19,00 sati u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč,  18. po redu Koncert „Ponovno zajedno“.

            U prepunoj kazališnoj dvorani nastupilo je 18 bivših učenika Umjetničke škole Poreč koji su se nastavili baviti glazbom i plesom na srednjoškolskoj i akademskoj razini u Puli, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Beču, Milanu i drugdje, kao i oni koje je glazba odvela do nastupa na Festivalima diljem lijepe naše: Karla Sorčić, Nieve Trifunac, Gloria Radojković, Filip Alessio, Donata Vukadinović, Monika Popović, Hannah Jakac, Nola Radaković, Tin Glavočević, Romina Legović, Katrin Mraković, Iva Katarinčić, Petra Šimičić, Mirna Marković, Karla Šain, Daniel Labinjan, Elena Naperotić i Nicole Živolić.          

            Korepetirali su prof. Jenny Brković iz Umjetničke škole Poreč i prof. Ivan Bošnjak iz Glazbene škole I.M.Ronjgova Rijeka.

            Nastupili su klaviristi, harmonikaši, puhači, gitaristi, gudači, komorni sastavi, plesači te solo pjevači klasične i popularne glazbe te priredili dvosatni glazbeni i plesni program kroz koji su nam pokazali koliko su napredovali, što trenutno rade i u kojem je uživala publika, uglavnom roditelji, učitelji, rodbina, prijatelji, te ljubitelji glazbe i plesa.

            U osamnaest godina, mnogo je bilo susreta, a svaki iznova je poseban i jako emotivan, jer kako kažu naši mladi glazbenici i plesači, svugdje je lijepo nastupati, ali najljepše i najuzbudljivije je u svog gradu gdje si odrastao, gdje su naši najdraži i gdje su naši prvi učitelji koji se pamte za cijeli život.          

            Sa zahvalama i čestitkama uz najljepše želje da i dalje uživaju u umjetnosti i svemu što rade i budu i dalje tako uspješni i da nam se iz godine u godinu ponovno vraćaju, pozdravila je sudionike koncerta toplim riječima ravnateljica Umjetničke škole Poreč, Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

S.S.R.

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture