NEWS

U toku su prijave za prvu radionicu aMORE festivala “Foldscope radionica za djecu”

16.04.2019. 22:16; Učitavanja: 65; Početna / Najave / U toku su prijave za prvu radionicu aMORE festivala “Foldscope radionica za djecu”
2019-04-16_22h19_38

I ove godine aMORE festival, prvi festival u potpunosti posvećen moru koji je 2017. godine pokrenut u Poreču, organizira niz radionica. Uskoro će isploviti pa kreću prijave za prvu radionicu:

aMORE EDU: FOLDSCOPE RADIONICA ZA DJECU

Kada? Subota 04.05.2019. / 10.00 – 12.00 h 
Gdje? Lanterna, Ronilački centar Zeus Faber
Za koga? Djeca 4. – 8. razreda OŠ
Broj polaznika/ca? Max 15 
Kako da rezerviram mjesto? Obavezan upis do 1.5. na mail [email protected] s naznakom “FOLDSCOPE RADIONICA” 
Što je potrebno ponijeti? Smartphone i toplu odjeću ukoliko budu niže jutarnje temperature (radionica je na otvorenom, uz more)

Voditeljice radionice: Barbara Sladonja, Mirela Uzelac, Danijela Poljuha (Centar za invazivne vrste Poreč – CIV)

*sudjelovanje na radionici je besplatno

O RADIONICI:
Cilj radionice je upoznavanje djece osnovnoškolske dobi (4.- 8. razred ) s tehnikama sastavljanja vlastitog DIY mikroskopa (Foldscope), prikupljanja i pripreme uzoraka na terenu te obradom prikupljenih podataka i prezentacijom rezultata. Tijekom radionice polaznici/ce će naučiti više o tijeku znanstvenog pokusa, o materijalima i metodama, osnovnim tehnikama rada na terenu te kako izgledaju najčešće biljne i životinjske morske vrste u Jadranu.

Priručni Foldscope mikroskop koristi se diljem svijeta u edukaciji i terenskom radu. Korištenjem mikroskopa postajemo članovi online platforme Microcosmos, za razmjenu ideja, znanja, primjera dobre prakse i poznanstava srodnih struka.

Više na linku

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2