NEWS

U srijedu, 22. kolovoza Wine & Food @Tar

Wine-Food-Tar
19.08.2018. 09:00; Učitavanja: 321; Početna / Lifestyle / Zabava / U srijedu, 22. kolovoza Wine & Food @Tar

Istarski tapasi, riblji zalogajčići, pržene srdele, pršut i sir dio su bogate gastronomske ponude koju će posjetitelji moći kušati u ulici Borgo u Taru u sklopu Lanterna Summer Nights festivala 

Nakon što je najavljena za 14. kolovoza, pa ju loša vremenska prognoza odgodila, gastro manifestacija ‘Wine & Food @ Tar’ ima novi datum. Naime, drugo ovosezonsko izdanje će se održati 22. kolovoza u tarskoj ulici Borgo.

Festival Valamar Riviere i Turističke zajednice Tar – Vabriga, Lanterna Summer Nights, pravi je ljetni hit, a kako je Istra poznata po dobrom vinu i hrani organizatori još jednom žele svim posjetiteljima predstaviti tradicionalne istarske delicije i vinsku kartu domaćih vinara ovog podneblja.

Poznati istarski vinari Bruno Ferenac, Musizza, Geržinić, Cocolo, Rossi, Franc Arman i Marijan Arman posjetiteljima će biti dostupni za sve informacije i degustacije njihovih vrhunskih tekućih proizvoda.

Taj užitak za svačije nepce u srijedu će započeti oko 19 sati i trajati do 23 sata.

Od tradicionalne gastro ponude u prvom planu će biti istarski pršut i domaći sir koji će se rezati pred očima posjetitelja. Pored toga, posluživat će se i ukusne masline, domaća focciacia s rajčicama, frigane srdelice i umak agro dolce, polpete od srdela s tartar umakom i brojni drugi specijaliteti. Uz domaće delicije, pripremat će se i poznata jela poput mini pulled pork burgera i mini beef burgera koja se poslužuju diljem svijeta, a pravi su gurmanski hit. Za sve ljubitelje slastica bit će i istarskih fritula sa skutom, medom, nutellom i orasima.

A za dobru atmosferu pobrinut će se glazbena skupina Batana iz Rovinja koja je na prošlom ‘Wine & Food @Tar’ zaista podigla posjetitelje na noge, pa su se svi jako dobro zabavili uz puno pjesme i plesa.

Inače, festival Lanterna Summer Nights održava se do 30. kolovoza na lokacijama: plaža Adria i trg Piazza u Lanterna Premium Camping Resortu, Solaris Camping Resortu te u ulici Borgo u Taru.

Program Open Air Cinema u nastavku među ostalim donosi film ‘Potraga za Dorom’ koji će se 21. kolovoza prikazati u ulici Borgo u Taru, dok se 22. kolovoza na plaži Adria prikazuje ‘Legenda o Tarzanu’, te 29. kolovoza kao šećer na kraju na istoj lokaciji akcijska komedija ‘Keanu’.

No Lanterna Summer Nights priprema i još dobrih koncerata do kraja ljeta, pa 23. kolovoza na Piazzi  nastupa Red Hot Chili Peppers Tribute Band.

Tijekom trajanja programa Lanterna Summer Nights festivala Lanterna Premium Camping Resort otvoren je za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz se ne naplaćuje. Sve informacije o programu, lokacijama i satnicama dostupne su na www.lanternasummernights.com i na Facebook stranici Lanterna Premium Camping Resorta.

Print Friendly, PDF & Email
MAX opće  S