NEWS

U srijedu, 20. ožujka na odmorištu Bačva (Istarski Y) policija će provoditi pojačanu kontrolu autobusa i teretnih vozila

2019-03-19_22h41_59
19.03.2019. 22:39; Učitavanja: 179; Početna / Obavijesti / U srijedu, 20. ožujka na odmorištu Bačva (Istarski Y) policija će provoditi pojačanu kontrolu autobusa i teretnih vozila

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske uprave istarske će u srijedu, 20. ožujka od 10 do 15 sati, na auto cesti A9 na odmorištu Bačva, provesti pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa.

Na području Policijske uprave istarske u prva dva mjeseca 2019. godine evidentirano je 150 prometnih nesreća. S poginulim osobama dogodile su se tri prometne nesreće, dok su u istom razdoblju prošle godine evidentirane dvije prometne s poginulim osobama. S ozlijeđenim osobama dogodilo se 40 prometnih nesreća, a s materijalnom štetom evidentirano je 107 prometnih nesreća. Tijekom prva dva mjeseca ove godine u prometnim nesrećama stradale su 52 osobe. Tri osobe su poginule, četiri osobe su teže ozlijeđene, a 45 osoba zadobilo je lakše ozlijede.

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i njihove posljedice, policijski službenici će stoga sutra, na auto cesti A9 na odmorištu Bačva, provesti pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa. Na odmorištu će se kontrolirati vozila koja se kreću iz smjera Pule u smjeru Buja, a prioritetno će se nadzirati radna vremena i obvezni odmori, brzina kretanja vozila, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje i tehnička ispravnost vozila.

Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju prometne propise te ih moli za strpljenje ukoliko dođe do čekanja prilikom kontrole.

Print Friendly, PDF & Email
MAX opće  S