NEWS

U Puli prezentirani rezultati projekta Archeolim: Limski zaljev u prapovijesti

13.01.2018. 09:49; Učitavanja: 155; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Puli prezentirani rezultati projekta Archeolim: Limski zaljev u prapovijesti
archaeolim

Prijašnja su arheološka istraživanja potvrdila ljudsko obitavanje u Limskom zaljevu tijekom prapovijesti. Dodatna istraživanja pećinskih lokaliteta na ovome području provedena su u sklopu projekta “Archeolim”. U prilogu donosimo rezultate projekta, predstavljene na otvorenju istoimene izložbe u pulskoj galeriji C8.

Kako su se prapovijesni lovci i sakupljači u Limskom zaljevu prilagođavali promjenama klime i ekosustava? Kako su koristili prostor i resurse? Danas su predstavljeni rezultati trogodišnjeg projekta „Archaeolim“ koje je na ova i slična pitanja pokušalo dati odgovor.

Na istom su području obitavali i anatomski moderni ljudi, ali u drastično klimatski i ekološki drugačijim uvjetima no danas.

Proveden je i podvodni terenski pregled dijela Limskog zaljeva. Posjetiteljima izložbe, na jedan malo drugačiji način, omogućen je ulazak u jedan od lokaliteta – Romualdovu pećinu.

Izložba je ostvarena u organizaciji Arheološkog muzeja Istre, Arheološkog muzeja u Zagrebu, Instituta za antropologiju, te Sveučilišta u Wyomingu.

Izložba se u galeriji C8 može pogledati do 28. veljače.

Prilog TV Istre

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S