NEWS

U Poreču tradicionalni uskrsni doručak uz zvuke limene glazbe

Foto-38539-02
17.04.2017. 00:44; Učitavanja: 634; Početna / Gospodarstvo / U Poreču tradicionalni uskrsni doručak uz zvuke limene glazbe

Oko 33 tisuće gostiju koji borave tijekom Uskrsnog vikenda u Istarskoj županiji, trebali bi ostvariti više od 90 tisuća noćenja u tridesetak istarskih hotelijerskih kuća, u malim obiteljskim hotelima u priobalju i unutrašnjosti te u manjem dijelu otvorenih kampova.

Ako je suditi po brojnosti sudionika slavlja Uskrsa, iz susjednih nam država i drugih EU destinacija, najvećeg katoličkog blagdana, u turističkim odredištima na zapadnoj obali Istre, onda će ovogodišnja turistička predsezona biti upisana u turističkim knjigama zlatnim slovima.

Na središnjem porečkom trgu, već tradicionalno, Turistička zajednica grada pripremila je uskrsni doručak za svoje sugrađane i goste grada.

Pripremili smo, u organizaciji novigradskog ‘Pelagiusa’, 600-tinjak porcija fritaje sa šparugama i špaletom uz mogućnost zalijevanja fritaje sa malvazijom, rekao nam je direktor TZG Poreč Nenad Velenik, izuzetno zadovoljan što se vremenska prognoza kišnog i prohladnog vremena na dan Uskrsa ‘nad’ Porečom nije dogodila.
Sunčano nedjeljno prijepodne bila je sjajna ovogodišnja scena na središnjem porečkom trgu na kojem se uz zvučnu kulisu, u ‘proizvodnji’ odličnih glazbenika Limene glazbe ZT Vižinada, slavio ovogodišnji blagdan Uskrsa.

Uz dodatak sadržajne ponude na petnaest štandova s raznim blagdanskim tradicionalnim istarskim proizvodima Porečani i njihovi gosti imali su prigodu, uz fritaju i špalete, osladiti se i s uskrsnim pisanicama.

U Eufrazijevoj bazilici porečko-pulski biskup Dražen Kutleša vodio je svečanu misu. Krist je uskrsnuo, nadvladao je smrt, živ je. Radujemo se jer je po njegovom uskrsnuću nama zasjala nada vječnog života. Uskrs je najveći katolički blagdan, temelj vjere i nade Crkve i kršćana, rekao je u svojem obraćanju vjernicima biskup Kutleša. Ovaj nam dan ulijeva radost i nadu s kojom trebamo nadvladati egoizam kojeg živimo u oholosti i pohlepi.

Tradicionalnom uskrsnom doručku na središnjem porečkom trgu, prisustvovao je veliki broj gostiju Poreča, posebno Talijana, Austrijanaca, Slovenaca i Nijemaca koji će prema riječima prvog čovjeka u Turističkoj zajednici Poreča tijekom produženog vikenda blagdana Uskrsa ostvariti oko 25.000 noćenja.

DM, ipress.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture