U Poreču održan nogometni turnir za najmlađe “Dream Cup”

g3Oo
16.06.2017. 09:37; Učitavanja: 382; Početna / Slider / U Poreču održan nogometni turnir za najmlađe “Dream Cup”

Gotovo 350 mališana, pretežno dječaka, s kojima se ravnopravno rame uz rame nadmetalo i nekoliko djevojčica, tri se prekrasna dana družilo i natjecalo sa svojim vršnjacima u njima najdražoj igri, nogometu, na prvom Dream Cupu Poreč, međunarodnom turniru za dobne uzraste do 11 i do 9 godina.

Ukupno čak 32 ekipe iz 23 kluba Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske na nogometnim je igralištima u Zelenoj laguni odigrale su čak 88 utakmica i svi koji su istrčali na travnjak su pobjednici ovog trodnevnog druženja najmlađih nogometaša.

No u sportu rezultat uvijek iznjedri najbolje od puno dobrih, a za domaćine je kao šlag na tortu uspješno organiziranog turnira stigla i nagrada s obzirom na to da je ekipa porečkog Jadrana U-11 osvojila turnir u svom uzrastu. Na svom putu do trona mladi su Porečani redom pobjeđivali u skupini Sračinec kraj Varaždina 6:0, Buzet 5:0 i slovensku Izolu 1:0, potom u četvrtfinalu dječake pulskog prvoligaša Istre 1961 2:0, u polufinalu mađarski Diosgyor 4:1 i u finalu pulski Uljanik po izvođenju penala 3:2 nakon što je temeljni dio susreta završen neodlučeno 1:1.

U dobnom uzrastu U-9 naslov je pripao gostima iz Mađarske, dječacima prvoligaša Diosgyora koji su u finalu pobijedili najuspješniju hrvatsku ekipu na turniru, pulsku Istru 1:0. Mladi Puljani su do finala prvo u skupini upisali tri pobjede, nad Mladosti iz Rovinjskog Sela 5:0, Unionom I iz Podstrane kraj Splita 2:0 i Novigradom 4:2. Potom su u četvrtfinalu i polufinalu savladali obje ekipe porečkog Jadrana, bijele sa 4:0 i plave sa 1:0. Od dvije ekipe domaćina Jadrana plavi su završili turnir na 4. mjesto nakon poraza u ogledu za broncu od Uniona I, dok su bijeli na koncu zauzeli 8. mjesto.

Pored nagrada najboljim ekipama podijeljene su i pojedinačne nagrada. Tako je u uzrastu U-11 za najboljeg igrača proglašen Aldin Delimehić (Uljanik, Pula), najbolji strijelac je sa šest golova Deni Radovčić (Jadran, Poreč), a najbolji vratara njegov momčadski kolega Davide Tomičić dok je titula najboljeg trenera pripala njihovom treneru Denisu Tikasu. U uzrastu U-9 najbolji igrač je Kristof Juhasz (Diosgyor), najbolji strijelac je sa čak 13 golova Noel Čirjak (Novigrad), a najbolji vratar Marin Kolić (Istra, Pula), dok je titula najboljeg trenera pripala Zsoltu Varsanyju (Diosgyor).
Trofeji fair play dodijeljeni su u uzrastu U-11 Vrsaru i u uzrastu U-9 zagrebačkom Dinamu koji je bio najmlađa momčad cijelog turnira.
Jedna od momčadi Jadrana U-9 (bijeli) iskoristila je stoga sudjelovanje na turniru dječaka Dinama da bi s njima odigrala i prijateljski susret u kojem su mladi Zagrepčani bili bolji rezultatom 2:0.
       
Svojom su nazočnošću turnir uveličali i nagrade najboljima između ostalih podijelili porečki gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković.

Organizatori se na svestranoj pomoći u priređivanju turnira zahvaljuju svim roditeljima mladih nogometaša, volonterima, NK Jadranu i svim sponzorima.

K.K.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture