NEWS

U Poreču će nastupiti 1.800 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta

07.08.2017. 22:02; Učitavanja: 447; Početna / Sport / U Poreču će nastupiti 1.800 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta
1_adag3440123

Prvenstvo u twirlingu, disciplini sličnoj ritmičkoj gimnastici s manipulacijom predmetima, službenog naziva World Baton Twirling Federation International Cup, koje će se od srijede 9. do nedjelje 13. kolovoza održati u porečkoj dvorani Žatika, danas je najavljeno u hotelu Parentium u Zelenoj laguni.

Nastupa 2.000 mladih natjecatelja

– Nakon tri godine rada uspjeli smo u Poreč dovesti gotovo 2.000 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta, te ujedno i po prvi puta organizirati ovakvo natjecanje. Zato smo jako ponosni jer je teško dobiti domaćinstvo za tako veliku manifestaciju, rekla je uvodno predsjednica WBTF-a Hrvatske Marina Mihelčić zahvalivši se na podršci posebice gradonačelniku Lorisu Peršuriću i direktoru TZ-a Nenadu Veleniku. Na prvenstvu će nastupiti predstavnici Švedske, Norveške, Nizozemske, Rusije, Njemačke, Švicarske, Engleske, Irske, Škotske, Češke, Španjolske, Italije, SAD-a, Kanade, Japana, Australije, Francuske, Slovenije i dakako Hrvatske, a sudionici su oduševljeni primorskom destinacijom, jer su inače smješteni u velikim urbanim gradovima. Gradonačelnik Peršurić je izrazio zadovoljstvo što je Poreč domaćin još jednoga svjetskoga događaja kakve je već proteklih godina mnoge ugostio (Svjetsko rukometno prvenstvo, Davis Cup, Swatch Volleyball Major, prvenstva u mačevanju, judu, jedrenju…). Direktor Velenik je podsjetio na velika ulaganja u infrastrukturu, smještajne kapacitete i promociju Porečke rivijere proteklih godina što je lani rezultiralo rekordnim brojkama od 3,1 milijuna noćenja.

– Ove subote oboren je novi rekord, jer je prijeđena magična brojka od dva milijuna noćenja osam dana ranije nego lani što znači da bilježimo porast od 14 posto u dolascima, kazao je direktor Velenik.

U nedjelju se dijele odličja

O twirlingu, složenoj sportskoj disciplini koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom, a koje je svoj najveći zamah doživjelo sedamdesetih godina 20. stoljeća, prisutne je potom ukratko upoznala predsjedateljica tehničkog odbora svjetske organizacije WBTF Paola de Marchi rekavši kako će to biti izuzetan događaj na kojemu će svoje snage odmjeriti mnoštvo mladih. Kaže da je izuzetno veseli što je upravo Poreč izabran kao domaćin, a na njezine se riječi nadovezala i predsjednica WBTF-a Sandi Wiemers, rekavši da će se svečano otvorenja ovog velikog sportskog nadmetanja održati u utorak s početkom u 18.30 sati u sportskoj dvorani Žatika. Od srijede pak započinju natjecanja koja će trajati do nedjelje kada će se dijeliti odličja najboljima.

Potrebno je spomenuti da se osim pokrovitelja Grada Poreča i TZ-a ova sportska manifestacija održava i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarević, Središnjeg ureda za šport, te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Istarske županije.

(Ivan GRGAT, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
ATP – S