NEWS

U Poreč stiže 1,5 milijuna kuna za projekt uključivanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u sport

Potpisivanje (1)
21.12.2018. 16:50; Učitavanja: 279; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Poreč stiže 1,5 milijuna kuna za projekt uključivanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u sport

Porečki Body building klub „Veli Jože“, zajedno s partnerom Gradom Porečom-Parenzo prijavio se na natječaj Europskog socijalnog fonda projektom „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ pod nazivom „I ja mogu trenirati“, a Odlukom o financiranju, te današnjim potpisivanjem Ugovora, odobreno mu je za provedbu istog bespovratnih 1.492.323 kune, odnosno financiranje u stopostotnom iznosu.

Potpisivanje su u Zagrebu odradili predstavnici posredničkih tijela, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, i iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te Dalibor Jakovčić ispred BBK-a „Veli Jože“. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Elio Štifanić.

Partneri u projektu su još i Sportska zajednica Grada Poreča i Društvo invalida Poreč.

Projektom „I ja mogu trenirati“ nastojat će se poboljšati pristup besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u njihovoj zajednici, odnosno okruženju. Cilj je povećanje njihove socijalne uključenosti, te stvaranje navike svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću. Dodatna vrijednost projekta je omogućavanje ciljanim skupinama zajedničkih treninga s redovnim članovima BBK-a“Veli Jože“.

Predviđeno trajanje projekta je od početka iduće godine do kraja 2021. godine.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S