NEWS

U petak 11. kolovoza u galeriji Zgor murve u Funtani, svečano otvorenje 24. izložbe slika i skulptura Naiva u Istri – Funtana 2017.

Pozivnica za 24. Naivu u Istri
10.08.2017. 13:28; Učitavanja: 91; Početna / Novosti / Okolne općine / U petak 11. kolovoza u galeriji Zgor murve u Funtani, svečano otvorenje 24. izložbe slika i skulptura Naiva u Istri – Funtana 2017.

Ovoga petka, u galeriji Zgor murve u Funtani bit će u 21 sat svečano otvoren 24. postav  likovne manifestacije “Naiva u Istri – Funtana 2017”. Tijekom godina ovom galerijom funtanjanske Turističke zajednice defilirao je lijep broj likovnih kreativaca, amatera, naivnih u slikanju, kiparenju i rezbarenju.

Od 11. kolovoza sve do 8. rujna, u galeriji Zgor murve u Funtani bit će izloženo četrdeset i četiri  rada od toga deset u kamenu, drvu i gipsu.  Oni koji izlažu Anno Domini MMXVII – ima ih na broju dvadeset i jedan –  uglavnom su stari znanci ove na razini Istre jedinstvene likovne  manifestacije.

Svaki od tih crtača i kipara ima svoj prepoznatljivi rukopis, svoj obris i svoju formu: misiju i filozofiju kreiranja vlastita svijeta, prizora prošlih vremena, likovnu priču znanu samo njima,  ili opću, univezalnu –  aktualnu priču koja “drži vodu” i danas. Ima kod tih kreativaca, koji su, kako se simpatično napominje “savili gnijezdo Zgor murve”, mnogo mašte i maštarenja, mitologije iscrtane šarenim bojama s čudnovatim likovima: ima i sirena i anđela, mnogo cvijeća i maslina, ljudi u radu.

Svi listom uokviravaju ljepotu, rad i toplo istarsko podneblje.

Turistička zajednica, na čelu s mr. Anom Milohanović Čehić, svake godine, pa i ove, dodijelit će najboljim autorima, prema ocijeni prosudbenog povjerenstva, pet novčanih nagrada, a koje će biti obznanjene na svečanom otvorenju.

Galerija Zgor murve otvorena je svakodnevno od 18 do 22 sata.

(Robert Buršić)

Print Friendly, PDF & Email
ATP – S