NEWS

U novu školsku godinu s raznolikim kurikularnim aktivnostima

TUŠ-ulaz
03.09.2018. 10:53; Učitavanja: 192; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U novu školsku godinu s raznolikim kurikularnim aktivnostima

Premda Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč u školsku godinu 2018./2019. ulazi s nešto manjim brojem učenika i jednim razrednim odjelom manje, ohrabruje to što u prvi razred ponovo kreću svi obrazovni programi. Tako nakon dvije godine stanke opet imamo program konobara, a nakon jedne godine i slastičare.

Učenike će dočekati obnovljeni kabinet kuharstva i ugostiteljskog posluživanja, te jedan sanitarni čvor, a u tijeku je nabava dijela ugostiteljske opreme.

Cijeli je niz kurikularnih aktivnosti kojima će biti upotpunjena redovna nastava. Početak školske tradicionalno se obilježava turnirom odbojke na pijesku čiju je organizaciju ove godine pomogla Turistička zajednica Grada, a teren na plaži hotela „Pical“ ustupila tvrtka Valamar-Riviera.

Projekt „Volontiranje to go“ ulazi u završnu godinu provedbe, započinju dva nova projekta iz programa Erasmus + u kojima je Škola jedan od partnera, kreće novi ciklus projekta zavičajne nastave ove godine posvećen plesu. Prvo u nizu međunarodnih strukovnih natjecanja na kojima će sudjelovati naši učenici je GATUS koje će se održati od 27. do 30. rujna 2018. u Beogradu.

V.B.

Print Friendly, PDF & Email