NEWS

U nedjelju se u Pazinu i Grdoselu održava 22. međunarodni dan pješačenja Istarske županije

pješačenje preko mosta na stazi Malenica
30.04.2018. 17:41; Učitavanja: 193; Početna / Lifestyle / Zabava / U nedjelju se u Pazinu i Grdoselu održava 22. međunarodni dan pješačenja Istarske županije

Prva nedjelja u mjesecu svibnju uobičajeno je rezervirana za Međunarodni dan pješačenja Istarske županije koji će se po 22. put održati u Pazinu i Grdoselu u organizaciji Planinarskog društva „Pazinka“ iz Pazina.
Pješačenje će biti organizirano tako što će se pješaci podijeliti u dvije grupe. Prva (A) grupa, krenut će u 8 sati ispred Društvenog centra „Veli Jože“ u Pazinu, s time da okupljanje započinje 15 minuta prije toga. Preko šetališta Pazinske gimnazije, nastavit će Pazinskim planinarskim pute prema Grdoselu. Oko 10 sati tu će se spojiti ispred stare grdoselske škole  s drugom (B) grupom, koja će krenuti otamo na pješačenje po novoobnovljenoj stazi Malenica i vratiti se natrag u Grdoselo na grah s mesom. Cijena ručka će biti 25 kuna i plaća se direktno pružatelju usluga, a svi zainteresirani za ručak se mole da se najave na broj mobitela: 098-9655-760 ili putem elektronske pošte na adresu: [email protected] Uslijedit će glazbeni dio manifestacije na kojem će nastupiti Domski bend iz Doma za odrasle osobe Motovun, koji već godina uveseljava proslavu ovog pješačkog dana. Za 13 sati je planirana podjela diploma i priznanja polaznicima Druge Opće planinarske škole, koja je netom završila u Pazinu. Nakon toga planiran je povratak planinara za Pazin gdje se dolazak planira za oko 16 sati. Zainteresirani sudionici pohoda moći će se okušati spuštanjem Zip linom preko Pazinske jame po promotivnoj cijeni.

Staza je nezahtjevna, dužina kružne staze (A) je 16 km a dužina kružne staze (B) je 6 km. Prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča iz PD Pazinke.

Partneri i pokrovitelji su Turistička zajednica središnje Istre, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina te Istarska županija u okviru projekta “Edukacijom i kretanjem do zdravlja”.

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S