NEWS

U Kašteliru predstavljena Mjera 6. “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”

8ab790b9074fed051af256aa504a66b7_XL
09.01.2018. 18:15; Učitavanja: 578; Početna / Gospodarstvo / U Kašteliru predstavljena Mjera 6. “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”

Jučer, 8.1.2018., je u prostorijama Zajednice talijana u Labincima održana prezentacija o mogućnostima korištenja sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u organizaciji Odbora za fondove EU Općine Kaštelir – Labinci Castelliere – S. Domenica.

Prezentaciju su održale mag.ing.agr. Ana Čehić predsjednica Odbora za fondove EU i mag.oec. Katarina Vojnović kao članica Odbora. U okviru Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. predstavljena je Mjera 6. “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” čiji je cilj poticanje razvoja i konkurentnosti ruralnih područja, otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje koje će smanjiti iseljavanje i povećati gospodarski razvoj na ruralnom području.

Mještani Općine detaljnije su upoznati sa mogućnostima financiranja razvoja mikro i malih poljoprivrednih gospodarstva kroz četiri različite podmjere:
•PODMJERA 6.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima
•PODMJERA 6.2. – Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području
•PODMJERA 6.3. – Potpora razvoju malih PG
•PODMJERA 6.4. – Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

Bila je ovo prva prezentacija ovakvog tipa u okviru novoformiranog Odbora za fondove EU u organizaciji Općine Kaštelir – Labinci Castelliere – S. Domenica. Kako bi se omogućila što bolja informiranost stanovništva o mogućnostima financiranja vlastitog poslovanja i projekata putem bespovratnih sredstava EU fondova, u budućnosti će se ovakve edukacije češće organizirati, ovisno o potrebama lokalnog stanovništva i planu objave natječaja u 2018. godini.

K.D.

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S