NEWS

U Funtani danas Koncert Katje Budimčić (sopran), Marka Fortunata (tenor) s pratnjom maestra Vladimira Babina (piano)

katja-marko-vladimir
26.06.2018. 09:35; Učitavanja: 62; Početna / Kultura / U Funtani danas Koncert Katje Budimčić (sopran), Marka Fortunata (tenor) s pratnjom maestra Vladimira Babina (piano)

U organizaciji Turističke zajednice općine Funtana u utorak, 26. lipnja 2018. s početkom u 20 sati, na Trgu sv. Bernarda u Funtani nastupaju vrhunski umjetnici Katja Budimčić (sopran), Marko Fortunato (tenor) i maestro Vladimir Babin na klaviru.

Koncert je besplatan i svi su dobrodošli!

Katja Budimčić Sabljar mlada je riječka pjevačica i amaterska kazališna glumica. Glazbom se bavi dugi niz godina i iza sebe ima zapažene i nagrađene nastupe na brojnim festivalima poput Melodija Istre i Kvarnera, Čansonfesta, Zagrebfesta i Festivala dalmatinske šansone. U njezinom smo anđeoskom glasu uživali u poznatom mjuziklu “Sušak Sušak”, a od nedavno je i vanjska suradnica u operi HNK Ivan pl. Zajc. 

 Marko Fortunato, tenor, solist Opere HNK Ivana pl. Zajca, diplomirao je na Muzičkoj akademiji, Zagreb (područni odsjek Rijeka) u klasi Miljenke Grđan. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i regionalnim natjecanjima. Izdvaja uloge u operama: The Turn of the Screw (Prologue/ Peter Quint), Oedipus rex (Oedipus, king of Thebes/ Shepherd), The Magic Flute (Tamino), Don Giovanni (Don Ottavio), La Traviata (Gastone), Lucia di Lammermoor (Normanno), Evgenij Onegin (Triquet).

Vladimir Babin, prema sudu glazbene kritike jedan je od najeminentnijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao 1985. godine na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Damira Sekošana. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomat. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje te ima nekoliko izdanja CD-a. Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist. Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent je klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb.

Print Friendly, PDF & Email
max 2