U Domu za starije i nemoćne proslavljen Međunarodni dan starijih osoba

DSCN8273
06.10.2017. 18:44; Učitavanja: 257; Početna / Lifestyle / Ostalo / U Domu za starije i nemoćne proslavljen Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba se u Domu za starije i nemoćne osobe se proslavlja na poseban način. Višednevnim programom korisnicima Doma se nastoji učiniti veselijim taj njihov dan. Tako su se u ovom tjednu izmijenile sve generacije te su se svaka na svoj način predstavile korisnicima.

U ponedjeljak nam je slavlje uveličao i učinio ga posebnim Gradonačelnik, g. Loris Peršurić sa svojim suradnicima i članovima Upravnog vijeća Doma. Na početku proslave Korisnicima se obratio Ravnatelj Doma, g. Mario Laković, čestitao im njihov Dan, i podsjetio okupljene da je prošlo već 10 godina od početka rada Doma.  Kasnije se u svom pozdravnom govoru Gradonačelnik nadovezao da su „najvrijednije temelje Doma izgradili upravo korisnici, naši stariji sugrađani i na nama je da nastavimo njihovim stopama“. Nakon službenog dijela, slijedila je velika fešta uz muziku naših svirača volontera, Franka, Nanda i Enca koji svaku feštu u Domu čine veselom.

U utorak su u Domu gostovali članovi Udruge umirovljenika iz Rovinja. Po prvi put su nam se predstavili pjevanjem na tanko i debelo, kratkom komičnom predstavom, čitanjem koje pišu njihovi članovi te zborskom izvedbom nekoliko glazbenih dijelova. Nastupom u Domu upoznali su nas s njihovim raznovrsnim aktivnostima.

U srijedu su nas posjetila djeca iz dječjeg vrtića „Cipelići“ iz Poreča. Korisnici se uvijek raduju dječici koji nam se predstave na jako simpatičan i spontani način. Pjesma i ples sastavni su dio njihove priredbe, a neizostavna je na kraju zajednička pjesma Korisnika i djece. Radosti nema kraja kada se međusobno prepoznaju, djeca  i netko iz „publike“.

U četvrtak su nam se na igranju tombole pridružili mladi iz srednje škole „Mate Balota“ iz Poreča. Ovaj put su nas posebno iznenadili tako što su svirači donijeli instrumente te smo igranje započeli s pjesmom, a tako i završili druženje uz dogovor da se vidimo u skoro vrijeme u nekoj novoj zajedničkoj aktivnosti.

Petak je bio dan za gostovanje učenika iz osnovne škole iz Svetog Lovreča. Vrijedni i svestrani učenici iz Lovreča nam uvijek izvedu nešto novo, zanimljivo, veselo. Sa svojim učiteljicama posebno njeguju domaću pjesmu i ples što je korisnicima Doma je uvijek drago vidjeti i čuti.

Bio je ovo lijepi i bogati tjedan u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč te se zahvaljujemo svim gostima, svima koji su bili i učinili da ga učinimo našim korisnicima tako posebnim.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max Friday