U Domu za starije i nemoćne održana Revija frizura, najstarija “manekenka” imala je 98 godina !

IMG_20190320_172254
21.03.2019. 18:58; Učitavanja: 583; Početna / Lifestyle / Zabava / U Domu za starije i nemoćne održana Revija frizura, najstarija “manekenka” imala je 98 godina !

Jučer je u Domu za starije i nemoćne osobe u Poreču održana jedna od najočekivanijih svečanosti, a to je Revija frizura. Revija frizura je tradicionalna prigodna aktivnost u mjesecu ožujku koja se organizira povodom Međunarodnog dana žena.

Da dob, tjelesne poteškoće i teška pokretljivost ne mogu biti ograničenje pokazalo je jučer dvadeset korisnica-manekenki i tri korisnika-manekena, vedrom raspoloženju i dobroj zabavi ništa nije bilo prepreka.

Dvoranom su hrabro kročile Flora, Eufemija, Cezarina, Ana, Ada, norma, Danica, Isolda, Anđela, Olga, Ljubica, Sandra, Katica, Ivanka, Piroška i tri Marije, Petar, Viktor i Josip. Najstarija manekenka imala je 98 godina.

Zvijezde jučerašnjeg događaja bile su korisnice koje su hrabro prošetale ispred žirija uz podršku mladih pratitelja učenika Srednje škole Antona Štifanića, Marka Legovića, Frana Mijošeka, Marina Murtića, Ivana Blaževića i Somona Bodetića, koji su bili na visini postavljenog zadatka.

Revija se organizira u suradnji s frizerima- dugogodišnjim volonterkama, koje su tijekom cijele godine aktivne u Domu u Poreču. Svake srijede vrijedne i samozatajne volonterke besplatno uređuju korisnike Doma, što starijim osobama puno znači. Korisnice i korisnici se za ovaj događaj pripremaju već više dana. Za ovogodišnju Reviju korisnice-manekenke uljepšale su frizerke Gordana Poropat, Sandra Jakus, Marinela Mlinarić i frizer Bernard Efendić.

Međunarodne volonterke Eva i Claudia koje borave u Domu u okviru međunarodnog projekta Erasmus+ pod nazivom „Mladi Europe za dobrobit starijih grada Poreča“ pobrinule su se za dobru šminku i blistav izgled.

Za dobro raspoloženje i zabavu na samoj reviji pobrinuli su se glazbenici-volonteri Enco Rajković, Ferdinand Simonović i Franko Kodan uz pomoć korisnika Erminija Fera.

Posebnost jučerašnjeg događanja u odnosu na ranije je da je ovogodišnja Revija organizirana uz podršku nositelja projekta „Volontiranje to go“ Volonterskog centra Istre, Centra za građanske inicijative i Srednje škole Antona Štifanića, kojeg sufinancira Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

T.M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S