NEWS

U četvrtak, 14. rujna književno druženje s Zoranom Pongrašićem u Gradskoj knjižnici Poreč

11.09.2017. 18:48; Učitavanja: 96; Početna / Obavijesti / U četvrtak, 14. rujna književno druženje s Zoranom Pongrašićem u Gradskoj knjižnici Poreč
zoran_pongrasic

Pozivamo vas na književno druženje sa Zoranom Pongrašićem koje će se održati 14. rujna 2017. godine u 13 sati u Odjelu za mlade Gradske knjižnice Poreč.

Na duhovit i jednostavan način, Zoran Pongrašić provest će nas kroz tradicionalne bajke na kojima odrastaju generacije i generacije djece, bajke Andersena, Grimma i hrvatske narodne predaje, prikazujući ih iz vizure čitatelja 21. stoljeća. Predstavit će nam svoju knjigu “Zašto (ne) volim bajke” i dati nam odgovore na brojna pitanja koja često danas mladi postavljaju; zašto su neke bajke toliko strašne da vam se od njih ledi krv u žilama, a neke druge toliko tužne da, dok ih čitate, morate cijelo vrijeme plakati, zašto u bajkama umiru male, bose djevojčice koje prodaju šibice, a prinčevi su ili blesavi ili glupi ili imaju velike nosove, mogu li se bajke ispričati na drugačiji način?

Što se u međuvremenu promijenilo? Kakve bajke vole današnji čitatelji a što im ostaje nerazumljivo i neshvatljivo u tradicionalnoj podjeli na dobro i zlo?

Sve to saznat ćemo na novoj Kavi u dva!

Vidimo se 14. rujna u 13 sati, a nakon druženja pijemo kavu!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights