NEWS

Turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena na sajmu Freizeit u Nürnbergu

sajam_nuremberg 2018
12.03.2018. 12:32; Učitavanja: 109; Početna / Gospodarstvo / Turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena na sajmu Freizeit u Nürnbergu

Od 28. veljače do 04. ožujka 2018. godine turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena je na sajmu Freizeit u Nürnbergu (Bavarska). Sajam je okupio preko 800  izlagača, a posjetilo ga je 103.200 posjetitelja.  

Osim turističke ponude (FREIZEIT Touristik & Garten) prezentirao se još  Outdoor i Sport. Sajam svake godine privlači sve veći broj posjetitelja što potvrđuje da postoji veliki interes za putovanjima, životom i užitkom u prirodi te aktivnostima na otvorenom. 

Poreština se predstavila na zajedničkom štandu KROATIEN površine 60 m2  na kojem je svoju ponudu prezentiralo 9 izlagača iz Hrvatske. 

Nürnberg je drugi najveći grad Slobodne države Bavarske, a njegovo administrativno područje ima više od 3,5 milijuna stanovnika i kao takav predstavlja vrlo zanimljivo emitivno tržište naročito za goste koji dolaze autom i kamperom.  

Na području Turističke zajednice Grada Poreča najveći broj noćenja u 2017. godini ostvarili su upravo gosti sa njemačkog tržišta sa udjelom od 30% u ukupnom broju ostvarenih noćenja sa povećanjem od 12% u odnosu na prethodnu godinu.  

Štand Poreštine bio je dobro posjećen svih 5 dana, a veliko zanimanje među posjetiteljima bilo je za bike ponudu, aktivan odmor, najam kuća za odmor i vila. Tijekom sajma podijeljeno je preko 6.000 promotivnih materijala Poreča, Tara-Vabrige i Funtane. 

Prema iskazanom interesu posjetitelja sajma može se naslutiti da će i u 2018. godini gosti iz Njemačke ponovno biti najmnogobrojniji posjetitelji Poreštine.

 

TZG Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S