NEWS

Trio 1887 svira Rahmanjinova u Eufrazijevoj Bazilici večeras u 21 sat

trio_6
08.08.2017. 09:05; Učitavanja: 102; Početna / Kultura / Trio 1887 svira Rahmanjinova u Eufrazijevoj Bazilici večeras u 21 sat

Nakon odlično primljenog koncerta ansambla Trio Alba u Eufrazijevu Baziliku dolazi još jedan trio. Pijanistica Petra Gilming, violinist Sho Akamatsu i violončelist Branimir Pustički poznatiji kao Trio 1887 nastupit će u Poreču na 56. Koncertima u Eufrazijani večeras, 8. kolovoza.

Trio 1887 osnovali su 2015. godine Gilming, Pustički i Akamatsu, diplomanti zagrebačke Muzičke Akademije različitih generacija. Već su na svom prvom nastupu na četvrtom nacionalnom natjecanju “Papandopulo” održanom u Zagrebu krajem 2015. godine osvojili prvu nagradu i sve specijalne nagrade. Od tad nastupaju na renomiranim podijima i festivalima diljem Hrvatske, a ove ih godine očekuje i prvi zajednički inozemni nastup, na festivalu Elvermose u Danskoj.

Petra Gilming, Sho Akamatsu i Branimir Pustički u Trio 1887 unijeli su svoja bogata individualna iskustva i uspjehe poput nagrada na brojnim festivalima, kao i nastupe s domaćim i stranim orkestrima ili u komornom partnerstvu s cijenjenim domaćim i inozemnim umjetnicima. Svom uspješnom zajedničkom muziciranju pridodat će i koncert u spomeniku pod zaštitom UNESCO-a, čime će se pridružiti brojnim glazbenicima koji su ovoga ljeta iz porečke Bazilike ponijeli odlične dojmove.

Na 56. Koncertima u Eufrazijani Trio 1887 izvest će Klavirski trio u B duru, op.11; “Gassenhauer” Ludwiga van Beethovena, Trio elegiaque br. 1 u g-molu (1892) Sergeja Rahmanjinova i Klavirski trio br. 1 u d molu, op.32 Antona Arenskog.

Ulaznice su dostupne na ulazu u Baziliku sat vremena prije koncerta.

Print Friendly, PDF & Email
ATP – S