Tri dana radosti, igre i dječjeg stvaranja

22712556_1529627560449731_5828861200960503518_o
22.10.2017. 22:20; Učitavanja: 140; Početna / Lifestyle / Zabava / Tri dana radosti, igre i dječjeg stvaranja

Poreč je ovoga vikenda preplavilo oko 250 djece iz 20 Društava Naša djeca , članova Saveza DND-a iz čitave Hrvatske. S voditeljima radionica u kojima crtaju, plešu, recitiraju, pjevaju, glume… došli su na jednom mjestu pokazati što su naučili od posljednjeg susreta u Našicama.

DND Poreč potpomognut Gradom Porečem i Pučkim otvorenim učilištem otvorio im je vrata našeg kazališta, a zahvaljujući porečkim obitelima djeca su boravila kod svojih vršnjaka. Pozornica im je bila dovoljno velika, ali vremena je uvijek premalo, kad treba sažeti sve što znaš. Međutim, smotre koje od 1996. godine organizira Savez, svake godine u drugom gradu, nemaju natjecateljski karakter. Cilj je da djeca opušteno pokažu najbolje što znaju, a stručnjaci nakon toga razgovaraju s voditeljima, daju im savjete, pohvale dobro i kreativno ispunjavanje slobodnog vremena djece.

Na pozornicu 21. smotre je izašlo 20 DND-a koji su se predstavili s 27 točaka, a u nedjeljnom, revijalnom dijelu nastupilo je njih 11 i još su jednom posijali radost u publici. Ukupno je na organizaciji i izvedbi smotre sudjelovalo oko 650 odraslih i djece, a mali porečki DND potpomnognut aktivistima Saveza sve je to proveo glatko.  Donatori i sponzori pomogli iznijeti domaćinstvo smotre: Valamar, Plava laguna, Turistička zajednica i Vita leva.

Otvaranje smotre posebno su ukrasila djeca iz porečke Osnovne škole Poreč, Talijanske osnovne škole Barenarod Parentin, Umjetničke škole  i Udruge mladih USB. Goste smotre su pozdravili zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. 

Integralni dio smotre činila je izložba dječjih radova iz 10 DND-a, uključujući Porečki, u Maloj galeriji, koju je postavila Marina Dželalija, a otvorio Eugen Varzić.

Vikend u Poreču prštao je dječjom energijom.

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S