NEWS

Tradicionalne Jesenske svečanosti u Dječjem vrtiću „Radost “

20181122_105036
27.11.2018. 14:30; Učitavanja: 386; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Tradicionalne Jesenske svečanosti u Dječjem vrtiću „Radost “

U Dječjem vrtiću „Radost“ cijeli su se tjedan održavale Jesenske svečanosti i slavila jesen. U holu vrtića održavale su se likovne radionice na temu „Jesen u našem gradu“, izrađivale mkrune koje su poslužile za jesenju šetnju gradom na Dan Svetog Maura.

Posebno veselo i živopisno bilo je na vrtićkom trgu na kojem je održana raznobojna jesenska tržnica. Djeca su se uživjela u ulogu prodavača i kupaca. Bilo je kao na pravoj gradskoj tržnici, voća i povrća u izobilju, a vreva i užurbanost vladala je među svim odgojnim skupinama, od najmlađih do predškolaca. Namirnice su se vadile iz kašeta, vagale na pravim vagama, naplaćivale na blagajni prethodno izrađenim papirnatim novčanicima te odlagale u košarice.  Pomno odabrano kupljeno voće i povrće djeca su podijelila sa svojim prijateljima ili ga odnijela kući. 

Na kraju tjedna Teta Jesenka je pozvala  djecu i odgojiteljice  na još jedno tradicionalno druženje i igru. Da iznenađenje bude veće nekima je svoje košare pune boja i plodova jeseni sakrila u šumi, a nekima u vrtiću. Sve su košare pronađene, a djeca su joj zahvalila pjesmama i recitacijama.

Svečanost je završila blagovanjem darova u kojima su uz voće bile i kukuruzne kokice. Protekla je u veselom raspoloženju, ugodnom druženju i igri.

Djeca su slikovitoj jeseni dodala nove boje, a Teta Jesenka je zamolila  djecu da i dalje uživaju u njenim plodovima jeseni kako bi zima što kasnije došla.

 

Dječji vrtić „Radost“ Poreč
foto: dj.vrtić RADOST POREČ

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S