NEWS

TOP 8 najzanimljivijih novosti listopadske nadogradnje Windowsa 10 !

top-8-najzanimljivijih-novosti-listopadske-nadogradnje-windowsa-10_GYyvkc
foto: BUG.hr
04.10.2018. 10:15; Učitavanja: 106; Početna / Novosti / Svakodnevnica / TOP 8 najzanimljivijih novosti listopadske nadogradnje Windowsa 10 !

piše: Stjepan Bilić, BUG.HR

Microsoft je pustio u opticaj drugu ovogodišnju veliku nadogradnju Windows 10 – October 2018 Update koja uz očekivane ispravke bugova donosi i dosta zanimljivih novosti

Microsoft je ovih dana objavio kako se Windowsi 10 nalaze na više od 700 milijuna uređaja. Ako ste i vi jedan od korisnika onda imamo dobru vijest za vas – Microsoft je pustio u opticaj drugu ovogodišnju veliku nadogradnju za Windowse 10 – October 2018 Update.

Iako je naziv nadogradnje dosta jednostavan October 2018 Update uz uobičajene ispravke bugova i poliranje performansi, donosi i dosta zanimljivih novosti. Jedna od bitnih je konačna upotreba strojnog učenja kod preuzimanja novih nadogradnji. Nakon što svoje Windowse 10 nadogradite na October 2018 Update ne bi vam se više trebalo događati da vam Windowsi sami od sebe odluče instalirati neku nadogradnju ili još gore, da vam sami od sebe dok ste usred posla resetiraju računalo.

Potonji scenarij u počecima Windowsa 10 i nije bio toliko rijedak. Sjetimo se samo profesionalnog igrača Erika Floma kojemu se računalo usred sesije samo od sebe resetiralo kako bi instaliralo nove nadogradnje za Windowse 10. Dakako, rezultat toga je bilo naprasno izbacivanje iz igre i gubitak digitalnog života. Ne ponovilo se.

Your Phone

Microsoft ovom nadogradnjom donosi i novu aplikacijuYour Phone čiji naziv govori sam za sebe. Pomoću ove aplikacije moći ćete komunicirati sa svojim mobitelima na Android ili iOS platformi. Moći ćete sinkronizirati SMS poruke i fotografije između računala i mobitela. Ovo bi moglo biti posebno zgodno ako radite na nekom dokumentu i zatrebate neku fotografiju, skenirani dokument ili tablicu. Dovoljno je samo fotografirati ono što vam je potrebno i kroz par trenutaka možete to ubaciti u dokument na kojem radite.

Ako niste vični malim tipkovnicama i tipkanju s palčevima, svidjet će vam se mogućnost slanja i primanja SMS poruka putem aplikacije Your Phone. No, za sada je ova značajka samo podržana na mobitele s Androidom (7.0+), podrška za iOS stići će nešto kasnije.

Razlog tomu je što iOS ima ograničen pristup SMS porukama pa je ovu značajku nešto teže implementirati, ali kako Microsoftovci kažu – rade na tome.

Cloud Clipboard – međuspremnik u oblaku

Druga dobra stvar koja je stigla s October 2018 Updateom je oblačni međuspremnik ili jednostavnije Cloud Clipboard. Kako mu samo ime kaže ova značajka vam omogućava da nešto kopirate na svom poslovnom računalu, a zalijepite na kućnom računalu ili tabletu i obratno. Jedini je preduvjet da na svim tim uređajima imate Windowse 10 i spojeni ste na Internet. Nakon što dotičnu opciju uključite pristup međuspremniku između svih vaših uređaja odvija se preko tipkovničke kratice – Windows + V. Na ovoj slici možete vidjeti kako to izgleda u primjeni.

CIJELI ČLANAK pročitajte na BUG.HR-u

Print Friendly, PDF & Email
MAX 14-23-6-S
Galerija S